Holmen Senter økte juleomsetningen med 3,75 prosent.

Hun slo da så vidt Trekanten, som økte med drøye tre prosent, og banket også «storebror» Sandvika Storsenter, som hadde en vekst i juleshoppingen i år i forhold til i fjor med 1,4 prosent.

For perioden 1. til 24. desember omsatte vi for 77,5 millioner kroner, mot 74,4 millioner samme periode året før.

– Dette tilsvarer en økning på 3,75 prosent, noe vi er svært godt fornøyd med, sier Tanja Venheim Østensen.

Manglet sportsbutikk

Hun fremholder samtidig at senteret egentlig kunne gjort det enda bedre. For om hun ikke akkurat trodde på selveste julenissen var hun langt mer optimistisk i forkant. Hun hadde trodd på en vekst på 6,3 prosent, men peker på at mangelen på en sportsbutikk satte kjepper i omsetningshjulet.

– Vi manglet en sportsbutikk i denne perioden, og tapte nær to millioner kroner på det. Hadde vi lagt til denne omsetningen, ville vi greid målet vi hadde på 6,3 prosent, sier senterleder Tanja Venheim Østensen.

Størst økning for servering

Bransjen med størst økning i julen var servering med 9,9 prosents økning.

– Det var spesielt Sunt & Nam, som serverer varm mat, i tillegg til Godt Brød som bidro til dette.

Bransjene Mat & Drikke og Hus & Hjem hadde størst økning med 8,2 prosent og 7,3 prosent.

Storsenter-vekst

Når det gjelder Sandvika Storsenter, var juleomsetningen i år på 472,3 millioner. Dette er en økning på 1,4 prosent sammenlignet med samme periode i 2013.

– Dette er noe svakere enn vi håpet på, men sett i sammenheng med fortsatt høy vekst i netthandel, høy grad av nyetableringer og utvidelser i kjøpsentermarkedet i Asker og Bærum i 2014, så er vi godt fornøyde med denne utviklingen, sier senterdirektør Kathrine Ingerø.

Trekantens juleomsetning har vi tidligere omtalt. Juleomsetningen der endte på 107 millioner, altså opp drøye tre prosent.

For optimistiske

De tre senterlederne var i forkant mer optimistiske enn hva fasiten ble. Tanja Venheim Østensen uttalte i forkant at hun trodde på 6,3 prosents vekst.

Kathrine Ingerø ved Sandvika Storsenter trodde på tre prosent, og Mette Kiilerich, senterleder ved Trekanten trodde på fem prosents vekst. Alle er likevel altså fornøyde. Argumentasjonen er ikke minst økt konkurranse lokalt.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her