– Eventyrlig bra, er hennes egen fasit over året vi har passert.

Holmen Senter er blitt sin egen konkurrent når det gjelder å tangere rekorder.

– Det er veeeeldig sterke tall, sier en fornøyd senterleder Tanja Venheim Østensen fra Haslum når vi spør om fasiten for 2014.

– Vi var kun 3,7 millioner kroner unna målet om 700 millioner kroner, og dermed vil jeg si at vi faktisk klarte 700 millioner i 2014.
totalt hadde vi på Holmen Senter en omsetningsveks i 2014 på 6,73 prosent, sier Tanja Venheim Østensen.

Senteret vil så klart være en klar lillesøster til den enorme handlemaskinen Sandvika Storsenter med sine 3,2 milliarder i fjor, men medaljen som vekstvinner kan ingen ta fra Tanja.

LES OGSÅ:

Avhengig av sport

I 2015 er hun imidlertid avhengig av å få på plass en ny sportsbutikk for å klare vekstmålet.

– Vi klarer nok ikke over seks prosent vekst på nytt. Men vi bør kunne klare rundt 20 millioner i vekst i 2015, tilsvarende 2,8 prosents vekst.

– Vi beklager veldig at vi mistet vår G Sport butikk høsten 2014. Det merket vi konkret ved tapt omsetning for senteret totalt der vi tapte to millioner på det, sier hun.
Veksten på 20 millioner er avhengig av at hun finner en ny sportsbutikk.

Bransjevinnere

Bransjevinnere på Holmen i 2014 ble Servering på første plass med en økning på 13,9 prosent.

– Det er særlig Sunt & Nam og Godt Brød som bidrar til veksten. Nest størst økning har Mat & Drikke med ni prosent. Her er det både Ica og Meny som bidrar mest i kroner og øre, men gourmetbutikken Delica har størst prosentvis økning. Spesialbutikker er bransjen med tredje størst økning med 6,9 prosent.

– Her er det særlig Asker sykkelsenter, Elite Foto, Yes vi leker og Zoo 1 som bidrar med flott vekst, sier Venheim Østensen.