Coop Extra sliter med salget på Slependen

GLAD I FISK: Kjell Kvinge fra Kolsås handler på Coop Extra på Slependen omtrent annehver uke. Han er mest glad i fiskedisken. TRINE JØDAL

GLAD I FISK: Kjell Kvinge fra Kolsås handler på Coop Extra på Slependen omtrent annehver uke. Han er mest glad i fiskedisken. TRINE JØDAL

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Coop Extra overtok etter Smart Club på Slependen. Driften gikk først meget bra, men butikken sliter nå med omsetningen.

DEL

Atle Brynestad eide Smart Club, men fikk erfare at det ble en tøff butikk å drive.

– Vi ligger under den omsetningen vi har forventet, sier Coop Vestviken sjef Wenche Løvland til Budstikka.

Coop Extra åpnet dørene i slutten av november 2013. Varehussjef Lasse Lindberg oppga da at man ønsket å omsette for 200 milioner i 2013. Butikken hadde en knallsterk første uke, som Budstikka fortalte om. Men nå sakker forretningen noe akterut. Nøyaktig hva omsetningen er så langt, vil ikke Wenche Løvland oppgi, men bekrefter at den ligger lavere enn hva Coop håpet på.

– Vi har noen hundre tusen kroner for lite per uke før vi er der vi skal være, sier Løvland, og legger til at hun forventer å nå målene for året.

Ombygging og endring

Budstikka skrev før helgen og i helgen om overetableringen i dagligvarebransjen lokalt. Coops ledelse i Coop Vestviken peker imidlertid på andre og mer lokale årsaker til at omsetningen ikke er akkurat der den skal være.

– Årsaken til at omsetningen ligger under nå skyldes ombygging av senteret og endring av kundemasse, sier Løvland.

– Mye av forklaringen er også at huset mangler at alle aktørene er på plass her. Da blir det mer fart, mener varehussjef Lasse Lindberg.

LES MER:

Lokale matbutikker sender ut prisjegere til konkurrentene

19 matbutikker mellom Sandvika og Holmen

Budstikka stakk innom mandag for å se om vi traff noen handlende ute. Kjell Kvinge fra Kolsås sto utenfor med full handlevogn.

– Jeg er vel her sånn annenhver uke omtrent. Jeg handler gjerne her eller på Meny, sier han. Han er glad i fiskedisken på Slependen. Det samme er Arild Myrmoen fra Bærums Verk. Tidligere ordfører i Asker, Morten Strand er også innom bygget mandag. Men han skal ikke på Coop Extra.

– Nei, jeg handlet på Smart Club, men jeg synes ikke utvalget her er så bra nå, mener han.

Ikke overrasket

Varehandelsekspert Odd Gisholt bor på Nesøya og er ofte innom Coop. Han er ikke overrasket over omsetningssvikt.

– Det blir interessant å følge hvordan utviklingen blir. Jeg har selv vært inne der flere fredager og det er ikke mange mennesker der.

Gisholt mener Coop har ekstra utfordringer i Bærum knyttet til endel holdninger knyttet til konservatisme og en spesiell oppfattelse av Coop.

LES OGSÅ: 1.700 i kø for Elkjøp og Expert

Artikkeltags