– Konkurransen er tøffere enn noen gang, men det skal vi klare. Jeg skal gjøre alt mitt for å holde på det høye servicenivået, den hjemmelagde maten og hyggelige atmosfæren som vi er kjent for, smiler Cathrine Helene Storøy.

25-åringen fra Borgen er trolig den yngste som eier og driver et serveringssted i Asker, etter at hun kjøpte lunsjkafeen av Gro-Eva L. Owren fra nyttår.

Overens-gründeren fra Heggedal måtte selge «hjertebarnet» sitt, fordi familien har flyttet til Lillehammer – og hun er godt tilfreds med at det er hennes egen daglig leder som nå har overtatt.

Skal kombinere studier og jobb

Cathrine Storøy er utdannet kokk med to års læretid fra Strasbourg i Frankrike, og har jobbet i Overens Café nesten siden starten i 2009. Hun studerer kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling på heltid ved Markedshøyskolen i Oslo.

– Hvordan kan du da drive lunsjkafé i Asker i tillegg?

– Det skal jeg klare, i god dialog og samarbeid med mine 15 ansatte. Dette er en stor mulighet for meg. Overens har vært mitt andre hjem. Jeg har vært med på å utarbeide nye rutiner, lære opp ansatte og utvikle menyen vår, sier Storøy.

Hun vil fortsette å bygge merkevaren og øke omsetningen til 5 millioner, ved å satse på flere lukkede selskaper på kveldstid.

– Vi har massevis av lunsjkunder, så mange at det kan være lurt å reservere på forhånd. Så det hadde vært hyggelig om det var marked for å holde åpent også på kveldene. Men når butikkene stenger, blir det raskt mer stille.

LES OGSÅ:

Tandberg vil ha flere

Hele 34 serveringssteder kjemper om spisegjestene i Asker sentrum (se faktaboks til høyre). Det er flere enn noen gang.

– Det er blitt altfor mange og store aktører. Det er ikke kunder nok til alle. Omsetningen min er blitt halvert etter at Salt & Pepper og Egon åpnet i fjor, og nå taper jeg penger, forteller Faris Bamerni, daglig leder i lunsjbaren Citronen.

Men gårdeier Tandberg Eiendom mener det er plass til flere:

– Vi har en godt fungerende konkurranse med mange utfyllende konsepter. Nå mangler vi bare en skikkelig gourmetrestaurant, et gourmet sushi-sted og et ordentlig mikrobryggeri, så begynner serveringstilbudet i sentrum å bli komplett, sier Espen Tandberg.

STOR OVERSIKT: Her finner du alle restaurantanmeldelser for Asker og Bærum