– Jeg tror ikke vi dro hjem før halv fire i natt, jeg.

Hotelldirektør Niklas Lindström og det øvrige personalet ved Scandic Hotell Fornebu har lagt en hektisk mandagsnatt bak seg.

Til tross for at den offisielle åpningen først finner sted lørdag, tok hotellet i mot sine første konferansegjester tirsdag samme uke.

BILDESERIE: Se alle bildene fra Scandic Fornebu her

Skal evalueres av gjestene

Blomsterhandelkjeden Mester Grønn fikk tyvteste hotellets fasiliteter, da de samlet 250 ansatte fra hele landet til butikklederkonferanse tirsdag.

– Jeg ble litt nervøs da vi gjestet hotellet for to uker siden, og madrassene lå stablet i fojaeen, sier toppsjef Erling Ølstad i Mester Grønn til budstikka.no.

LES OGSÅ: Skal lokke gjester med undervannstema

– Etter det vi har sett til nå kan vi fastslå at du får gjort mye på 14 dager. Vi har hatt en kjempegod opplevelse sålangt. Jeg har vanskelig for å tro at dette kan bli noe annet enn en suksess, legger han til.

Tirsdagens konferanse skal rundes av med et måltid i restauranten. Flere av konferansedeltagerne vil også tilbringe natten på det tyvåpnede hotellet, blir vi fortalt.

LES OGSÅ: Nytt Stordalen-hotell åpnet på Fornebu

Dagen derpå skal konferansedeltagerne evaluere oppholdet gjennom et spørreskjema som ligger på hvert enkelt rom.

– Samlingspunkt i lokalmiljøet

Selv om Scandic Hotell Fornebu først og fremst er for et kurs- og konferansehotell å regne, sier hotelldirektør Niklas Lindström at de er opptatt av å knytte nære bånd til lokalmiljøet.

– Rent kommersielt henvender vi oss i hovedsak til bedriftsmarkedet. Samtidig er vi svært opptatt av å være et naturlig samlingspunkt for lokalbefolkningen. Vi er sikre på at beboerne på Fornebu vil bidra til å styrke det sosiale miljøet på hotellet, og håper vi kan gjøre det tilsvarende for lokalsamfunnet, sier han.

Lindström håper at mange i nabolaget stikker innom når hotellet åpner dørene for publikum klokken ti lørdag.

Egen take away-meny

Foruten lunsj- og middagsservering i restauranten, vil hotellet tilby take away-retter og overtidsmat til arbeidstagere og beboere i nærområdet, forteller Lindström.

Take away-menyen spenner fra pizza og fish’n’chips til hotellets fiskesuppe, som for øvrig pekes ut som kjøkkenets signaturrett.

– Neste sommer åpner vi dessuten uterestaturanten, med en utsikt over Oslofjorden du knapt har sett maken til, sier Lindström.