Temaet for planleggingsmøtet er en krangel om sluttoppgjøret i forbindelse med jobben Ansnes har gjort på Kolbergs nye bolig på Nesøya.

– Vi har dessverre kommet i konflikt med tiltakshaver, som nå har utestengt oss fra tiltaket. Vi må av den grunn avslutte våre ansvarsretter i tiltaket da vi ikke lenger har kontroll på hva som utføres, skrev Ansnes Entreprenør i et brev til Asker kommune i mai i fjor.

Tror på seier

Det er Ansnes Entreprenør som drar Kristian Kolberg for retten. Ivar Rune Ansnes ønsker ikke å utdype hva konflikten dreier seg om.

– Det er en diskusjon om sluttoppgjør. Når vi tar det til retten, så er vi rimelig trygge på at vi vil vinne frem med vårt syn, sier Ansnes.

Ansnes er blant annet kjent som entreprenør for Kjell Inge Røkkes bolig på Konglungen, men også mange andre eksklusive prosjekter.

– Uenige om penger

Kolbergs advokat, Stede Georg Nilsen, bekrefter at striden dreier seg om sluttoppgjør.

– Dette er en uenighet om sluttoppgjøret for huset til Kolberg. De er litt uenige om penger, sier Kolbergs advokat, Stede Georg Nilsen.

– Hvor store summer er det snakk om?

– Kravet til entreprenøren er på rundt tre millioner kroner, og vi har i alle fall ikke lyst til å betale alt, fastslår Nilsen

Betalte 80 millioner

Kristian Kolberg kjøpte eiendommen i 2007 for hele 80 millioner kroner. Eierne var den gang St. Josephs-søstrene Chambéry, som brukte den som retrettsenter. Kolberg rev bygget som sto på eiendommen og bygde en mer moderne bolig.

Kolberg-familien på Nesøya bygde opp formuen sin på import av bilmerkene Mazda og Hyundai. Etter at selskapet mistet bilagenturene, har de satset på blant annet eiendomsutvikling.