Badehus på 15 m² solgt for 2,8 mill. kr

SJØNÆRT: Badehuset (nærmest) ligger ved sjøkanten på Snarøya. Innlagt vann må man imidlertid klare seg uten. FOTO: PRIVATMEGLEREN THØGERSEN & PARTNERE

SJØNÆRT: Badehuset (nærmest) ligger ved sjøkanten på Snarøya. Innlagt vann må man imidlertid klare seg uten. FOTO: PRIVATMEGLEREN THØGERSEN & PARTNERE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Badehuset som ligger langs sjøkanten på Snarøya i Bærum, ble solgt etter å ha ligget ute i kun kort tid. – Jeg tror det er norgesrekord i år hvis man ser på pris per kvadratmeter, sier megler.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.

Salgsprisen på 2,8 millioner for 15 m² må trygt kunne sies å være i øvrig prissjikt, selv om man også får med en opparbeidet tomt på 57 m². Det gikk ikke lang tid fra badehuset i Haldenveien på Snarøya ble lagt ut til det var solgt.

– Det er klart at det har vært litt overraskende, både for selger og for meg, at dette badehuset gikk så fort. Det er ikke et stort marked for slike objekter. Samtidig har vi hele tiden hatt troen på at det finnes kjøpere der ute, og med dette salget har vi fått bekreftet både at det finnes et marked, og at min prisantydning har vært på et riktig nivå, sier eiendomsmeglerfullmektig Fredrik Morris Michaelsen i Privatmegleren Thøgersen & Partnere.

Norgesrekord?

Han er godt fornøyd med salget, som ga en kvadratmeterpris på svimlende 186.000 kr.

– Hvis du ser på pris per kvadratmeter, er dette så vidt meg bekjent norgesrekord i år, men det er også litt flåsete å bruke kvadratmeterpris i den sammenhengen. Her er det privat tilgang til sjøen man kjøper, slår Michaelsen fast.

LES OGSÅ: Badehus solgt for tre mill

Panoramautsikt og gode solforhold

Badehuset ligger ifølge annonsen idyllisk til langs sjøkanten på Snarøya, med meget gode sol- og badeforhold. Fra badehuset er det panoramautsikt mot Oslofjorden, Snarøykilen, Geitholmen og Nesodden.

Budstikka har tidligere skrevet om et annet badehus i nærheten, på 13 m², som ble lagt ut for salg i 2010 med en prisantydning på 2,9 millioner. Det er fortsatt ikke solgt.

– «Vårt» badehus ble lagt ut for ca. to uker siden, og vi har hatt en veldig god respons på markedsføringen. Det er litt større enn det andre, men også noe eldre. Begge badehusene har sine styrker og svakheter. Som eksempel er det ene noe mer tilbaketrukket og usjenert, mens det andre har enda videre utsikt, fortsetter Michaelsen.

Det var to personer som var veldig interessert i badehuset, og begge kom med bud. Etter en budrunde som startet på 2 millioner – endte det til slutt med salg på 2,8 millioner.

– Begge interessentene bor i eneboliger på Snarøya uten strandeiendom. De ønsket å kjøpe badehuset for å få en privat tilgang til sjøen og en fin plass til båten, legger han til.

LES OGSÅ: 13 kvm til 2,9 millioner

Ikke innlagt vann

Ankomst til badehuset er en sti fra offentlig vei. Av utstyr følger det med en markise over terrasse, badestige i rustfritt stål og mobil gassovn. Innlagt vann er det imidlertid ikke, og det er heller ikke mulighet for tilkobling av vann og avløp.

Likevel innbyr badehuset til et hyggelig opphold, ifølge megler.

– Man har ganske romslig plass inne, og det er masse plass på terrassen og på bryggen i tillegg til et stort lagringsloft. Det er hyggelig å sitte der hele dagen og utover kvelden, slår Michaelsen fast.

– Det har selvsagt kommet slengbemerkninger fra folk om at det er helt galskap å forlange så mye for et badehus, men jeg er ikke i tvil om at dette er en god investering for familien og fremtidige generasjoner. Det er klart det er mye penger, men dette er unikt, legger han til.

– Fantastisk sted for avkobling

Mannen som nå selger badehuset, er fra Asker og kjøpte huset i 2008. Han har brukt det for å koble av ved sjøen. Etter at han døde, er det nå mannens barn som selger stedet. Det gjør de med tungt hjerte.

– Jeg skulle gjerne beholdt det, men ønsker å prioritere annerledes. Vi har tilbragt masse tid der siden det er kun fem minutter fra jobb og ti minutter hjemmefra. Det er nesten som å komme på Sørlandet, et fantastisk sted for avkobling og sosiale sammenkomster, sier Nina Rochstad.

Når det først måtte selges, er Rochstad glad for at det gikk så raskt.

– Jeg regnet med at vi kom til å bruke lang tid på å selge siden badehuset ved siden av har ligget ute lenge. Det var derfor en gledelig overraskelse at det er et marked for vårt hus, sier Rochstad.

– Jeg tror at de som overtar, kan få enormt mye glede av stedet og over tid føle at det er verdt pengene, avslutter hun.

Artikkeltags