Budstikka skrev tirsdag kveld om planene om å selge tomten Esso-stasjonen ligger på. Det vil i så fall bety slutten for bensinstasjonen, som i årevis har satset på personlig service. Stasjonen er dessuten unik på minst én måte; den har fortsatt verkstedhall og kan reparere biler.

Nesten umiddelbart etter at Budstikka.no publiserte nyheten, ble det opprettet en underskriftskampanje på nettet.

– Begrunnelsene er flere, sier Lars Jarle Mæhlum, som står bak kampanjen.

– Det handler om servicenivået for oss som bor på Stabekk. Det handler om å unngå at Stabekk etter hvert blir bare boliger. Men det handler også om å beholde en stasjon med verdens beste service, personlig sådan. Dette er en stasjon som kan hjelpe bileiere med å skifte lyspærer og andre enkle problemer uten spørsmål om timebestilling, sier Mæhlum.

– Esso på Stabekk er noe helt annet enn alle andre stasjoner, og de ansatte er utrolig hyggelige, legger han til.

– Litt sårt

Målet er å nå 300 signeringer, for da kan underskiftene brukes til å danne et såkalt innbyggerinitiativ, noe politikerne vil bli nødt til å ta stilling til. Og innbyggerinitiativ blir det høyst sannsynlig, for torsdag morgen hadde nesten 500 personer signert.

Det er Arnfinn Gravlien (68) som er innehaver av Stabekk Servicesenter, som er stasjonens egentlige navn. Han har en stund vært kjent med Esso Norges planer om å prøve å selge tomten.

– Dette er litt sårt. Jeg har drevet stasjonen siden 1990 og jobbet her siden 1963. Jeg liker jobben min veldig godt og har dessuten en sønn som gjerne vil overta driften, sier Gravlien.

– Tull med mat på bensinstasjoner

Han ønsker ikke å kommentere aksjonen for å beholde stasjonen. Begrunnelsen er at nå mener det er lurt å «ligge litt lavt». Han sier derimot at han driver slik han mener at bensinstasjone bør drives.

– Vi er fleksible, yter personlig service og foretar småreparasjoner uten at kundene må bestille time. Vi har også godkjent verksted for EU-test og service på personbiler, sier Gravlien, som synes det er tull at bensinstasjoner satser på dyr mat.

– Jeg synes ikke mat hører sammen med bil, vindusviskere og lyspærer.

Esso på Stabekk skal uansett drives frem til årsskiftet. Samme stasjon var for øvrig i vinden for noen år siden, da Esso ville gjøre den om til en On the Run-stasjon. Slik gikk det ikke.