Færre solgte boliger i Bærum

NEDGANG: I Bærum ble det solgt færre boliger i første halvår av 2014 enn på samme tid ifjor. Håkon Dybvad i Krogsveen tror det skyldes at færre nybygg står ferdige.

NEDGANG: I Bærum ble det solgt færre boliger i første halvår av 2014 enn på samme tid ifjor. Håkon Dybvad i Krogsveen tror det skyldes at færre nybygg står ferdige. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Til tross for mange boliger ute for salg, ble det i Bærum solgt 92 færre boliger enn i samme periode i fjor.

DEL

I Bærum ble det i første halvår solgt 1.120 boliger mot 1.212 boliger i 2013. Håkon Dybvad i Krogsveen tror årsaken er mindre aktivitet på ferdigstillelse av nybygg.

– Dersom kjøperen av en nybygd leilighet selger sin enebolig, drar det normalt seg ytterligere 1–2 bruktsalg i markedet, ved at kjøperen av eneboligen har et rekkehus/tomannsbolig som da må selges, og som kjøpes av en med leilighet som også selges, forklarer Dybvad.

LES OGSÅ: Nær ny prisrekord for bolig

Økte med 3,4 prosent

I Asker er situasjonen motsatt. Der økte boligsalget med 3,4 prosent.

– Jeg vil tippe at kanskje noe av årsaken er ferdigstillelse av nyboligprosjekter som blant annet Risengatunet og Bondistranda. De som kjøper bolig i et nybygg skal også selge, og dette kommer gjerne i tillegg til normal omsetningsvirksomhet, sier Odd André Engh i Eie Eiendomsmegling.

Les flere bolignyheter her

Artikkeltags