NRK-Knut Olsen: – Broren min blir en bra sentralbanksjef

IMPONERT: Knut Olsen (t.h.) er imponert over at storebror Øysten Olsen nå blir ny sentralbanksjef for Norges Bank. FOTO: TORE GURIBY

IMPONERT: Knut Olsen (t.h.) er imponert over at storebror Øysten Olsen nå blir ny sentralbanksjef for Norges Bank. FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

NRK-kjendis Knut Olsen er overbevist om at broren Øystein Olsen blir en strålende sentralbanksjef. Men han vil ikke intervjue ham i Dagsrevyen.

DEL

– Dette er familiens store champagne-dag. Det er ikke hverdagskost at en i familien blir sentralbanksjef, sier Dagsrevyens Knut Olsen fra Bærums Verk.


For NRK-kjendisen er lillebroren til Øystein Olsen fra Lysaker, som i dag ble utnevnt til ny sentralbanksjef i Norges Bank.
Knut Olsen er hellig overbevist om at storebroren kommer til å bli en veldig god sentralbanksjef.
– Jeg tror det kommer til å gi et veldig bra resultat. Jeg er helt sikker på at det er riktig mann til jobben. Men jeg er også selvfølgelig fullstendig inhabil, ler Knut Olsen.

Ikke intervju

Inhabil kan han også komme til å bli hvis storebror Øystein kommer i NRK-studio for å svare på for eksempel rentehevninger i Norges Bank.
– Det blir ikke et problem for ham, det blir et problem for meg. Og hvis han kommer i studio når jeg har vakt, må Nina Owing intervjue ham. Jeg kommer ikke akkurat til å lage noe portrettintervju av ham.


De to brødrene har hatt et veldig godt forhold, ifølge lillebror.
– Selv om han er ett år eldre enn meg, har han vært som en tvillingbror for meg, sier Olsen.

Polio

Den nye sentralbanksjefen hadde polio da han var liten, og ifølge Knut Olsen svevde han mellom liv og død da han var veldig liten.


– Men han har en utrolig vilje og et stort talent. Og til tross for sykdommen var han mye sterkere enn meg. Han banket meg alltid i håndbak. Det irriterer meg litt, sier Knut Olsen lattermildt.
Øystein Olsen var også en meget habil basketballspiller i ungdommen og spilte i eliteserien for Eikeli basketballklubb på 70-tallet.

Stabæk-fan

Den nye sentralbanksjefen er en meget innbitt Stabæk-supporter. De to brødrene sitter ved siden av hverandre på Telenor Arena, og følger alle hjemmekampene. Han er også nevnt i de første strofene i sangen "Skjønner du nå" skrevet av Jørgen Roll.

Et evig vennskap. Som et brorskap.

En ting som ikke viskes ut i sand.

Noen å blø med. Noen å dø med.

Han Øystein borti sete nr. 10.

Hvor altså "han Øystein" er den påtroppende sentralbanksjefen.

Storbrors kjærligheten til Stabæk er også noe som bekymrer lillebror Knut Olsen, med tanke på landets økonomi.
– Det eneste negative med min bror, er at jeg tror han bekymrer seg mer for Stabæks tabellsituasjon enn for Norges økonomi, ler Knut Olsen.

Artikkeltags