Budstikka bruker tre av de lokalene polene som eksempler på det.

I mai fjor solgte polene i Asker, Sandvika og Holmen Senter totalt 11.637 liter champagne og musserende vin samlet. Vinmonopolet venter et sterkt salg også i år.

– Grunnlovsdagen er definitivt en dag de fleste av oss skåler i champagne og andre bobler, sier informasjonskonsulent Ida Brenden Engholt ved Vinmonopolet.

– Det aller største salget skjer 16. mai, så først når tallene fra den dagen er klare, kan vi si noe om veksten i forhold til ifjor, sier Brenden Engholt.

Sterk vekst i musserende

Av champagne eller musserende, er det musserende som dominerer i volum. Av de 11.637 liter champagne og musserende vin som ble solgt ved Asker, Holmen og Sandvika i mai 2013 sto champagnen for 1.356 liter, mens det musserende stor for resten.

– De siste fem-seks årene har vi sett en økning i salget av musserende vin. Dette var en trend som først manifesterte seg i urbane strøk, særlig Oslo, Asker og Bærum. Og med tiden har trenden spredt seg til resten av landet, sier Brende Engholt.

– Der man tidligere benyttet seg av musserende først og fremst ved festlige anledninger, brukes det i dag både som følge til mat og som aperitif gjennom hele året. Men selvfølgelig er musserende fortsatt en festdrikk, forteller hun.

Her kan du lese flere nyheter om mat og vin