Med 180 kvadratmeter, får Domino’s Pizza får sin største og så langt tredje pizzarestaurant i Norge i Sandvika. Administrerende direktør Michael Rask satser på å åpne dørene til restauranten før julehandelen setter inn for alvor.

Restauranten flytter altså inn på hjørnet av Brambani-gården vis-à-vis rådhuset, en gård som eies av Bærum kommune. Lokalet har stått tomt i flere måneder. Leiekontrakten er på ti år.

– Vi er veldig godt fornøyd med denne plasseringen. Vi er alltid opptatt av synlighet, og her er vi veldig synlige. Vi har brukt mye tid på å kartlegge hvor vi ville være lokalt. Vi håper å omsette for rundt 10 millioner kroner det første hele året. I løpet av to år satser vi på å øke til 15 millioner kroner, sier Michael Rask fra Lommedalen, administrerende direktør i Domino’s Pizza i Norge.

Investerer tre millioner

Restauranten får 30 sitteplasser, og Rask regner med å ansette mellom 25 til 30 personer. Domino’s regner med å investere mellom 2,5 til 3 millioner kroner i å få virksomheten etablert.

– Vi leier av Bærum kommune, men tar over «as is». Det betyr at vi selv må gjøre all opprustning innvendig, sier Rask.

LES OGSÅ: Tok et jafs til i pizzamarkedet

Halvparten av omsetningen regner han med blir Take-away.

Domino’s er på full fart inn i det norske markedet, og åpnet for kort tid siden sin første restaurant i Lørenveien i Oslo. I oktober åpnes nummer 2 i Sørkedalsveien i Oslo. Sandvika-restauranten blir den tredje og største.

Familier og studenter

Målgruppen for kjeden er barnefamilier og unge voksne. Overtidsmat for arbeids- og næringslivet er også viktige kunder.

– Hvilken betydning vil studentene i Kunnskapssenteret ved stasjonen ha?

– Det er klart studentene der er viktige for oss. Både dem og barnefamilier og andre unge voksne. Det er en familierestaurant uten alkoholservering.

LES OGSÅ: Tjener fett på pizzabunner

– Hva tenker du om den lokale konkurransen?

– Konkurranse vil det alltid være, og den er tøff. Men vi velger å fokusere på hva vi selv gjør, og gjøre det best mulig. Vi ville ikke kommet til Norge, om vi ikke trodde vi skulle ta markedsandeler her. Vi mener selv vi skiller oss ut, Vi har fått en fantastisk start i Lørenveien, og har store forventninger også til Sandvika, sier Rask.

Ikke skremt av ryktet

– Hvorfor Sandvika?

– Jeg har jobbet med å bygge opp kjeder før, sist klesbutikkene Zizzi. Sandvika har en egen kvalitet ved seg. Mange ønsker å etablere forretning i Sandvika, og mange har fått nei på forespørsel om leie av dette lokalet.

– Vi er stolt over at Bærum kommune ser på oss som riktig leietager og bidragsyter til Sandvika sentrum. Handelsdestinasjonen Sandvika har et stort oppland, og fra plasseringen her på hjørnet kan vi serve en stor del av Bærum. Sandvikas kombinasjon av kultur og handel passer oss ypperlig, sier Rask.

UT OG SPISE?: Budstikkas restaurantanmeldelser fra Asker og Bærum

– Sandvika Øst har slitt med dårlig rykte om tomme gater og lite folk – du er ikke skremt av dette?

– Nei, tvert imot. Jeg synes Rådmann Halmrasts vei blir stadig mer levende og spennende. Bakgården er et eksempel på det, og andre spennende leietagere er på vei inn. Og vi er glade for at det er biltrafikk her. Det bidrar til økt liv. Vi har inngått en god og lang leiekontrakt med Bærum kommune. Fra nå av vil denne delen av byen bare bli bedre og bedre.

Kan bli flere restauranter

Domino’s i Asker og Bærum blir den tredje, men ikke siste for Domino’s. Det blir ikke åpnet flere i år, men neste år, 2015, satser Rask på å åpne fire til seks enheter, og deretter i 2016 og i årene fremover fire i året.

– Vi ønsker totalt å komme opp i 50 restauranter i Norge, sier Rask.

Her kan du lese flere nyheter om mat og vin

– Blir det flere i Asker og Bærum? Og i så fall når?

– Det vil jeg ikke utelukke. Nå starter vi i Sandvika, og ser utviklingen an. Men Asker er interessant også.

– Sandvika Øst står foran store planer, der flere bygg kan bli revet. Hva tenker du om det?

– Det er vi klar over. Men det å rive og rehabilitere bygg i dag er ikke det samme som for noen år siden. Nå kan man drive for fullt, mens bygg rehabiliteres. Og tenk på alle de bygningsarbeiderne som trenger pizza! Det ser vi bare positivt på, sier Rask.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her