Ulrichsen vurderer å selge seg ut

UREALISTISK: – Vi har ingen tro på at andre kan gjøre dette så veldig mye bedre enn oss. Med mindre de kan trylle, sier styreleder i Stabæk Holding, Diderik B. Schnitler. FOTO: KARL BRAANAAS

UREALISTISK: – Vi har ingen tro på at andre kan gjøre dette så veldig mye bedre enn oss. Med mindre de kan trylle, sier styreleder i Stabæk Holding, Diderik B. Schnitler. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Tiden er knapp, og vi har ingen flere kort å spille med, sier styreleder i Stabæk Holding, Diderik B. Schnitler. Ulrichsen vurderer å selge seg ut av Telenor Arena.

DEL

Ifølge styrelederen henger konkursspøkelset fortsatt tungt over Stabæk Holding.
Schnitler forteller at Stabæk-investoren Kjell Chr. Ulrichsen er beredt på å selge seg ut av Telenor Arena for å unngå konkurs.

– Hvis det er noen som vil overta eierskapet og forpliktelsene og kjøre videre, så er vi positivt innstilt til å se på dette. Men vi har ingen tro på at andre kan gjøre dette så veldig mye bedre enn oss. Med mindre de kan trylle, sier Schnitler.

Her kan du lese alt om arena-dramaet!

Store summer

Budstikka har tidligere skrevet at Ulrichsen kan gå på et samlet tap over tid i Stabæk på om lag 200 millioner kroner. Beløpet balanserer med verdien på "gavepakken" Stabæk-investorene i sin tid mottok i form av gratis tomt på Fornebu. Sandvika-mannen sitter i tillegg med personlige låne- og leiegarantier for et omtrent like stort beløp.

Arenaeieren har ifølge Schnitler lagt inn 73 millioner i ny egenkapital i løpet av 12 måneder, 15 av millionene i høst. Men nå er det slutt. Stabæk Holding har ikke mer penger, og det legger et usedvanlig press på hele situasjonen. Og faller arenaselskapet, faller sannsynligvis også Stabæk Fotball.

Umulig prosjekt

Schnitler mener det er på tide å fastslå at drømmen om en kombinert fotball- og eventarena på Fornebu ikke lar seg kombinere.

– Ikke med de rammebetingelsene som er lagt fra Fotballforbundets side. Stabæk får ingen reservearena å spille på, båndleggingen av arenaen på Fornebu blir for omfattende. Da sier det seg selv at det er uhyre vrient, ja bortimot umulig å få til et bærekraftig flerbruksalternativ, sier Schnitler.

Håpet renner ut

Han mener tiden er i ferd med å renne ut.

– Vi øyner kanskje fortsatt et ørlite håp, men tiden er knapp, og vi har ingen flere kort å spille med. Vi driver tross alt et aksjeselskap og er ansvarlige overfor kapitalen. Som et ansvarlig styre kan vi heller ikke gå til eieren og be om støtte til en løsning vi ser at ikke er bærekraftig. Det er den harde realiteten, sier Schnitler.

Artikkeltags