– Det er en fin tid å legge ut boligen på nå, men det kan forandre seg hvis vi får snø i begynnelsen av november, sier daglig leder Odd André Eng i Eie eiendomsmegling Asker og Vollen

Min indikator er at hvis det blir kaldt og snøen legger seg, så mister man mye av «driven» i boligmarkedet. Kaldt vær og snø er lik brems for boligmarkedet – i hvert fall i overgangen høst/vinter, fortsetter Eng.

– Ekstremt selektivt marked

For tiden ligger det 443 boliger ute på finn.no i Asker og Bærum. Meglerne som Budstikka har snakket med, beskriver boligmarkedet som godt og med høy aktivitet.

– Øyeblikksbildet er at vi har et velfungerende boligmarked og ok utvalg av boliger. Som vanlig varierer oppmøte på visninger noe fra objekt til objekt, og det er ikke alt som selges med en gang, sier områdesjef Arild Korstadhagen i Eiendomsmegler 1 Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Prishopp på boligmarkedet etter sommerferien

Men selv om boligmarkedet er velfungerende, understreker Odd André Eng i Eie eiendomsmegling at det må jobbes godt for å få gode priser.

– Det er et ekstremt selektivt marked, og det har det vært i hele 2012. Mens noen eiendommer går mye over takst, må andre eiendommer prises ned. Det kan også være rekkehus som ligger i populære og familievennlige områder, slår Eng fast.

LES OGSÅ: Eneboliger opp i pris – leiligheter litt ned

Skoleavslutninger og julebord

Om ca. en og en halv uke skriver vi november. Skal du selge boligen din før jul, lønner det seg å ikke vente for lenge med å få den ut på markedet.

– Det er naturlig at aktiviteten i boligmarkedet blir mindre i førjulstiden. Med skoleavslutninger, julebord og adventsaktiviteter har de fleste andre ting å tenke på enn bolig, men det er ikke helt dødt, sier Korstadhagen.

– Kommer man til slutten av november, så er mitt råd etter mange år i Asker å vente. På den tiden har folk begynt å tenke på julepresanger, supplerer Eng.

EIENDOMSBASEN: Se hva boliger selges for i Asker og Bærum

– De smarte kjøper i desember

Men selv om juleforberedelsene tar overhånd i desember, lever boligmarkedet videre.

– Jeg er ikke redd for å gå ut med nyheter i begynnelsen av desember. Det kommer litt an på boligtypen, men som boligselger i desember har du få konkurrenter. Samtidig er det alltid noen kjøpere i markedet og de som går på visning i desember mener alvor.

– Vi selger bra på enkelte objekter i desember, men markedet er blitt litt mer selektivt da, sier daglig leder Anders Bonesmo i DNB Eiendom Bekkestua.

Er du imidlertid på utkikk etter å kjøpe bolig, kan det være lurt å sjekke boligmarkedet også i julestria.

– De smarte kjøper i desember. Da er det mindre folk på visning, og mindre konkurranse. Ingen regel uten unntak uten unntak, avslutter Eng.

Les flere bolig- og økonominyheter fra Budstikka her