Har planer om å bygge nytt senter og 300 boliger ved E18

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

300 nye boliger i opptil seks etasjer, flere kontorer og mer handel og service. Det er grunneiernes drøm for Nesbru senter.

DEL

Se hvordan utbyggingen kan bli ved å trekke musepekeren over bildet øverst i saken.

Det er spenstige planer Eiffel Eiendom har lagt frem for området som i dag omfatter Rema-bygget i Gartnerveien 3 og kontor- og handelssenteret i Fekjan 7–15.

Dagens bygninger kan bli påbygd, gateparkeringen kan forsvinne og nye bygg reise seg – noen av dem i opptil seks etasjer over bakken.

Utbyggingen er planlagt med ryggen mot E18, og vil fungere som støyskjerm for senteret og området rundt.

SE BILDESERIE: Store planer for utbygging på Nesbru

300 boliger

Nesbru senter kan øke arealet fra 12.800 til 51.500 kvm, hvorav 27.000 kvm er boligarealer. Det tilsvarer om lag 300 leiligheter, inkludert boliger med service og seniorboliger i privat regi.

Seniorsatsingen ses i sammenheng med kommunens sykehjem, som skal bygges i Gartnerveien 10.

– Men vi henvender oss til hele markedet. Nesbru-området har behov for mange nye boliger, og vi vil etablere et sammensatt tilbud for så vel nyetablerere som familier, forteller Erik Toftenes, styreleder og medeier i Eiffel Eiendom.

LES OGSÅ: Planlegger 50 boliger på Borgen

Flere kortreiste

Nesbru ligger sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon, med gang- og sykkelavstand til skoler, barnehager og stadig flere bedrifter på aksen Holmen-Sandvika.

– Boligutbyggingen vil gi mange av de kortreiste arbeidstagerne Asker ønsker seg, poengterer Øivind Lunde, sivilarkitekt og kreativ leder i Boxs Arkitektstudio.

Asker-arkitektene på Alfheim har utarbeidet et illustrasjonsforslag for utbyggingen. Dette ble levert tidlig i juli – som høringsuttalelse til kommunedelplanen for Holmen-Slependen, som skal vedtas av kommunestyret før jul.

LES OGSÅ: Vil ha nytt senter på Vettre i Asker

Høyder og volum

Eiffel Eiendom på Lysaker kjøpte Gartnerveien 1–5 i 1996, og har senere kjøpt opp halvparten av sameiet som står bak Fekjan 7–15.

– Vi har tidligere prosjektert og byggemeldt utvidelsen av Gartnerveien tre ganger, uten at det er blitt noe av. Men nå nærmer det seg, vi håper på rammetillatelse til å sette i gang i 2013. Boligbyggingen kan kanskje starte i 2015 og pågå i tre år, anslår Toftenes.

Askers kommuneplansjef Tor Arne Midtbø mener hovedgrepet i planene har mye for seg, men varsler at byggehøyder og volum blir et tema når planene skal behandles politisk.

Les flere økonomi- og bolignyheter fra Budstikka her

Les mer om utbyggingsplanene i torsdagens papirutgave av Budstikka.

Artikkeltags