Vollen-butikker tror på langtids påskeeffekt

LIKER VOLLEN: Vollen-kvinnen Toril Skalleberg Eklund (t.v) liker å handle på hjemstedet sitt. Her ser hun på en pute hos «Søstrene Sagen», der Marianne Riis Rasmussen (t.h) er en av eierne.

LIKER VOLLEN: Vollen-kvinnen Toril Skalleberg Eklund (t.v) liker å handle på hjemstedet sitt. Her ser hun på en pute hos «Søstrene Sagen», der Marianne Riis Rasmussen (t.h) er en av eierne. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Butikkene i sørlandsidyllen Vollen forbereder seg på flust av besøkende og turister i påsken. Innrykket antas å ha langtidseffekt.

DEL
  • Se flere bilder nederst!

– Jeg er veldig glad i Vollen, og liker å handle her, sier Toril Skalleberg Eklund.

I påsken blir det imidlertid langt flere enn fastboende som Skalleberg Eklund som kommer til Vollen. Både Vollen-beboere selv, og de mange butikkene, belager seg nå på storinnrykk.

Skjærtorsdag og langfredag er flere butikker stengt, mens de fleste har åpent påskeaften, 1. påskedag og 2. påskedag, ifølge leder Elisabeth Bye i Vollen sentrumsforening.

Og det er nettopp i innspurten av påskehøytiden Vollen får ekstra påsketrafikk.

– Når det er fint vær kommer det gjerne mange folk hit. Det har betydning både på kort sikt for omsetningen på selve dagene, men også på lang sikt, mener Elisabeth Bye som leder sentrumsforeningen der svært mange av butikkene er medlemmer.

LES OGSÅ:

Vollen er en perle

Hit drar kjente fjes i næringslivet på påskeferie

Avhengig av de besøkende

– Høytider som påsken har betydning fordi Vollen blir et mål for utflukt for mennesker som ikke bor her, mener Bye.

– Selv om ikke alle nødvendigvis handler så mye der og da, betyr det mye i seg selv at de blir kjent med stedet her. Mange vil da komme igjen og igjen, noe som gir en viktig langtidseffekt, mener hun.

Vollen og butikkene:

Vollen har et tredvetall virksomheter innen handel, service og kultur.

Blant butikkene er små og mellomstore spesialbutikker innen interiør og mote. Det er også gullsmed, stor dagligvareforretning, bakeri og serveringssteder, frisører, håndverkere og gallerier.

Grovt sett er det Tandberg Eiendom som eier byggene rundt det såkalte «Torget» med Vollen bakeri/Kafé Oscar som midtpunkt.

Byggene på nedre del nærmest Slemmestad eies av Jens Evensen d.y., og blir gjerne kalt «gullrekka», fordi det er en gullsmed der. Her leies ut til ulike typer butikker. Vollen Marina er også en viktig del av Vollen, med blant annet båtplasser, butikker og gjestehavn.

Budstikkas arkiv og «Velkommen til Vollen»

Hos interiør- og møbelforretningen «Søstrene Sagen» synes de det er hyggelig med ekstra påskekunder, forteller driverne Marianne Riis Rasmussen og Christine Sagen Johnsen.

– Men det er svært viktig for butikken at vi også har mange faste kunder som handler jevnlig, sier Sagen Johnsen.

Hos «Barna i Svingen», butikk for barneklær i alderen 0 til 16 år, er Lene Lehre Andersen klar.

– Det er helt avgjørende at også folk utenfor Vollen kommer hit og handler. Det holder ikke at bare de som bor her bruker oss, sier hun.

LES MER: Parfymepikene er konkurs

Sesongen starter for båtfolket

En rusletur unna Barna i Svingen ligger Vollen Marina. Langs vannet er man i full gang å snekre til en ny og lengre brygge.

I butikken Vollen Marineservice er Leif Haarde klar for påsken. Haarde åpner sin butikk for sesongen på skjærtorsdag.

– Vi merker helt klart påsketrafikken. Påsken er startskuddet for mange båtfolk, og omsetningen er stor disse dagene, sier han.

Også restauranten Vitos på bryggen holder åpent i påskedagene.

– Det var fullt av folk både ute og inne her i palmehelgen. Flere hadde tatt turen fra andre steder, fortalte Paola Castillo Mendoza da Budstikka snakket med henne mandag.

Artikkeltags