Vil ha 40 prosent investeringsstøtte på solstrøm

LANGTUR: Svein Medhus, leder av Miljøpartiet De Grønne, vil ha statlig investeringsstøtte på solcellepanel.

LANGTUR: Svein Medhus, leder av Miljøpartiet De Grønne, vil ha statlig investeringsstøtte på solcellepanel. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

40 prosent investeringsstøtte til innkjøp av solceller og solfangere kan sette fart i markedet.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no – bestill abonnement her

– Prisen på solcelleanlegg i Norge ligger 30–60 prosent over nivået i nabolandene. Med statlig investeringsstøtte fra Enova på 40 prosent, vil prisene falle, og vi kan få en rask økning i bruken av solenergi, mener Svein Medhus.
 

Lederen for Miljøpartiet De Grønne i Bærum var selv med på å sende inn resolusjonsforslaget om investeringsstøtte for solstrøm, som ble vedtatt på MDGs årsmøte i Sandvika i april.

Nye arbeidsplasser

Forslaget gjelder både solfangere, som gir varme til rom og tappevann, og solceller, som konverterer solstråler til elektrisitet.

Hva koster dette forslaget?
 
– Selger man 1.500 solfangeranlegg og 500 solcelleanlegg årlig, snakker vi om 60 millioner kroner. 25 prosent av totalinvesteringen på 150 millioner vil bli tilbakebetalt til staten i form av moms, og det vil bli etablert nye arbeidsplasser som utløser mer arbeidsgiveravgift.
 
Totalutgiften til staten blir dermed lavere enn det beløpet Enova bevilger. I tillegg kommer klimaeffekten på 2.194 tonn CO2-ekvivalenter, tilsvarende utslipp fra 208 innbyggere, sier Medhus.

Artikkeltags