FØLG TEKSTOPPDATERING FRA IFK GÖTEBORG - STABÆK HER FRA KL. 16.00

IFK GÖTEBORG - STABÆK 3-2 (1-2)

Stabæks lag mot IFK Göteborg:

(4-3-3) Simen Lillevik - Ronald Hernández , Andreas Hanche-Olsen, Daniel Granli,  Jeppe Arctander Moe - Emil Bohinen, Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen - Raymond Gyasi, Ola Brynhildsen, John Hou Sæter

Innbyttere: Mande Sayouba, Jesper Daland, Franck Boli, Kristoffer Askildsen, Christopher Cheng, Herman Geelmuyden 

IFK Göteborgs lag:

Pontus Dahlberg - David Boo Wiklander, André Calisir, Sebastian Eriksson, Emil Salomonsson, August Erlingmark, Amin Affane, Billy Nordström, Tobias Hysén, Elias Mar Omarsson, , Sebastian Ohlsson

Innbyttere: Carl Starfelt, Kristoher Da Graca, Victor Wernersson, Erik Dahlin, Andreas Öhman, Tom Amos, Adil Titi

2. omgang

94. min. Der var det slutt. Stabæk hadde fortjent bedre.

93. min. Godt slått frispark av Bohinen inn i feltet. Boli rekker ballen og det er en god sjanse for Stabæk.

90. min. Det blir bråk på banen. Det ender med at Hernandez får gult kort. Dommeren glemmer først at Hernandez også fikk gult i 1. omgang. Så ser han ut til å komme på det og sender Hernandez i dusjen.

89. min. 3-2. Sebastian Ohlsson scoret sitt andre. Det var en tøff duell midt på banen hvor to spillere blir liggende nede. Børkeeiet ser ut som han har veldig vondt. IFK Göteborg får likevel angripe, spiller seg ut på høyre før Ohlsson kommer først på innlegget og scorer. 

87. min. Innbytter Titi skyter et frispark fra høyre. Lillevik gjør en meget god redning.

85. min. Det er trykk i hjemmelaget nå. De bryter Stabæk høyere i banen og skaper småfarligheter.

78. min. 2-2. Sebastian Ohlsson. Han mottar ballen ute på venstresiden. Med en spiller i ryggen avanserer han innover i banen og legger ballen i det lengste hjørnet.

77. min. Jeppe Arctander Moe takker for i kveld, Kristoffer Askildsen kommer innpå.

72. min. Stabæk med en kontring. Der er det bakrom å løpe i for Brynhildsen. Han prøver å drible innover og mister ballen.

69. min. IFK Göteborg vinner litt flere dueller nå og plager Stabæks høyreback Hernandez litt.

67. min. Stabæk er overlegne i ballinnehav, men det biter ikke helt på øverste tredjedel i banen.

66. min. Gult kort til August Erlingmark hos hjemmelaget.

63. min. Frank Boli kommer inn for Raymond Gyasi. Sebastian Eriksson går ut for IFK, Carl Starfelt kommer inn.

62. min. Enorm mulighet for Stabæk! Lang pasning til Gyasi som er fullstendig alene. Han har all verdens tid der han kommer alene med Dahlberg i Göteborg-målet. Avslutning blir for svak og keeper redder.

57. min. Som i første omgang triller Stabæk mye ball. Gult kort til Hernandez.

51. min. Det er 1.755 tilskuere i Serneke Arena.

48. min. Stabæk starter den andre omgangen som de gjorde i første. Brynhildsen med en god mulighet.

Der er vi igang igjen. Stabæk har ikke gjort noen bytter i pausen.

1. omgang

45. min. Der er 1. omgang over. Stabæk går til pause med fortjent ledelse. Laget spiller oppsiktsvekkende ballsikkert mellom 16-meterne.

43. min. 1-2. Emil Salomonsson legger ballen i venstre hjørne. Simen Lillevik er etter den, men straffesparket er for godt plassert.

43. min. Der er det straffespark til IFK Göteborg. Andreas Hanche-Olsen får gult kort idet han feller Omarsson.

39. min. Der klarer hjemmelaget å spille seg til en sjanse. Skuddet går imidlertid langt over.

35. min. Stabæk gjør som de vil når de har ballen. Triller og triller ballen og hjemmelaget kommer ikke opp i Stabæk-guttene. Publikum begynner å summe.

29. min. Der skaper hjemmelaget en mulighet. Kommer fri på høyre ved Omarsson. Ohlsson klarer ikke avslutte skikkelig.

28. min. Stabæk holder ballen i laget i massevis av trekk. De finner åpninger uansett hvordan IFK Göteborg forsøker å presse dem. Det er helt stille i Serneke Arena.

25. min. Kjempesjanser for Stabæk! Emil Bohinen blåser ballen like over fra fem-seks meters hold.

24. min. Hjemmelagets første målsjanse. De spiller en lang pasning opp til Tobias Hysén. Han tar ned ballen i høy fart og skyter med venstrebeinet. Skuddet går utenfor.

21. min. Bra angrep av hjemmelaget som roper på straffe da en av spillerne deres går ned i Stabæks 16-meter. Dommeren vinker spillet videre.

19. min. Stabæks lag viser pasningssikkerhet av høy klasse. Göteborg prøver å presse høyt, men Stabæk lar seg ikke stresse og spiller seg elegant ut.

14. min. Stabæk styrer kampen. De blå triller ballen og finner åpninger.

10. min. 0-2! Stabæk øker ledelsen! Tobias Børkeeiet vinner ballen på midten og Stabæk kontrer lynraskt. Ola Brynhildsen spiller Gyasi igjennom. Han skyter i stolpen. John Hou Sæter setter returen i mål.

9. min. Endel balltap for begge lag de siste minuttene. IFK prøver å løfte laget oppover i banen. Stabæk-guttene er veldig ballsikre. 

4. min. 0-1! Jeppe Arctander Moe gjør en god jobb på venstresiden. Han finner Ola Brynhildsen som med voldsom fart trykker seg gjennom Göteborgs forsvar. Han slår inn til Raymond Gyasi som setter inn 1-0 fra kloss hold. Drømmestart for Stabæk!

2. min. Begge lag prøver å trille ballen i laget når de får den. Tendenser fra Affane på hjemmelagets høyrekant, men Hanche-Olsen skjermer ballen ut.

Der er kampen i gang.

Før kampen:

– Vi behøver modenhet på midtbanen. Talentene har vi, men vi vet realitetene. For å være konkurransedyktige trenger vi erfarenhet.

Fredag ble det klart at midtstopper Steinar Strømnes (30) skal erstatte Morten Morisbak Skjønsberg, som har lagt opp. Stabæk har vært tydelige på at de også ser etter en midtbanespiller med rutine.

LES OGSÅ: – Lurer på hvorfor ingen kommer med et bud

- Ganske solid

På de to første treningskampene har Stabæk scoret hele 12 mål.

– Jeg har følelsen av at laget forstår hvordan vi vil spille. Hvis du ikke scorer mål begynner man å bli bekymret. Men viktigere enn antall mål er at vi er tydelig på ideene våre, har identitet og at vi er at lag som spiller for å vinne. Etter ett og et halvt år synes jeg det er ganske solid. Jeg tror spillerne vet hva vi ser etter, så handler det om hvordan vi kan øke kvaliteten og modenheten og at vi kan hente spillerne vi trenger.

Allerede 11. mars spiller Stabæk serieåpning borte mot Strømsgodset. Ordinas sier prosessen med i forberede seg til seriestart går raskere nå ettersom det er færre utskiftninger i spillertroppen.

– Forståelsen for hverandre, både spillerne imellom og mellom trenere og spillere er raskere. Så vet vi også ganske klart hva vi savner nå. Kan vi få inn vedkommende før vi drar til Marbella vil det være perfekt.

FIKK DET TØFT FREDAG: Stabæks unggutter tapte stort for Ull/Kisa

Fire blir hjemme

Fredag tapte et svært ungt Stabæk-lag 1–5 mot Ull/Kisa. Lørdag tar Stabæk turen til Sverige for å møte IFK Göteborg.

– Min store ambisjon denne helgen er å vise personlighet, også i Göteborg. Det blir en stor og krevende kamp mot en stor motstander.

Ohi Omoijuanfo, Luc Kassi, Tonny Brochmann og Håkon Skogseid er ikke med til Göteborg.

Stabæk reiste med denne troppen: Simen Lillevik, Mande Sayouba, Ronald Hernández, Daniel Granli, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Arctander Moe, Hugo Vetlesen, Tobias Børkeeiet, Emil Bohinen, Ola Brynhildsen, Raymond Gyasi, John Hou Sæter, Jesper Daland, Franck Boli, Morten Renå Olsen, Edvard Race og Oscar Aga