Stabæk aksepterte budet fra kinesiske Henan Jianye, som ifølge Nettavisen skal ha vært på mellom 20 og 25 millioner kroner.

– Vi kan gjøre alt vi kan for å legge til rette for en overgang, men det er spilleren som bestemmer til syvende og sist, sier Stabæks sportslige leder Inge André Olsen til Budstikka.

Han sier at det er mange som jobbet hardt for å få til overgangen, nevner at kinesiske klubber henter spillere som Fernando Torres og Olsen sier han ikke tror normalen vil være at kinesiske klubber vil hente spillere fra norsk eliteserie.

– Jack Karadas har representert Stabæk på en god måte inn mot kineserne, som gjorde at vi kom i posisjon for en overgang. Vi ønsket at dette skulle skje.

LES OGSÅ: Ohi takket nei til Kina-overgang

Måtte ikke selge nå

Det ønsket ikke Ohi Omoijuanfo.

– Det må vi ha respekt for, sier Olsen og legger til at drøyt 20 millioner kroner naturligvis ville vært mye penger for Stabæk.

– Vi har prøvd å gjøre det vi kan for at han skulle velge dette. Det ville vært en bra avtale for Stabæk og et steg i riktig retning sportslig for ham. Han gjør sine vurderinger sammen med de han har rundt seg. Tiden vil vise om vi kan få like mye for ham senere. Det er ikke gitt å få solgt norske spillere, dette var en stor mulighet, kommenterer Olsen og legger til at de kjører på videre ettersom det ikke ble en overgang og krysser fingrene for at Ohi får oppleve utenlandsdrømmen senere.

LES OGSÅ: Ohi har pådratt seg brudd i hånden

Det er ingen hemmelighet at Stabæk jevnlig må selge spillere, men daglig leder Jon Tunold, beroliger om at det ikke var tvingende nødvendig nå.

– Vi vet at Stabæks økonomi er utsatt. Noen netter sover jeg dårligere enn andre. Ser man hele aspektet ved denne dealen så ville den gitt oss nattero i lang tid fremover, sier Olsen.

- Penger er ikke det eneste

Det lyktes ikke Budstikka å komme i kontakt med Ohi Omoijuanfo mandag formiddag. Han er på treningssamling med Stabæk i Marbella. Via Stabæks medieavdeling sendte han ut følgende melding mandag ettermiddag:

"Jeg har hele tiden visst om at det har vært mye spekulasjoner rundt om hvorvidt jeg kom til å bli i Stabæk, men det første jeg hørte om et konkret tilbud var bare for et par dager siden. Med tre dager igjen hvor jeg måtte signere på dokumenter personlig, ga det meg veldig kort tid til å ta en beslutning. Avtalen ville ha vært økonomisk givende, ikke bare for klubben, men også meg selv og muligens sikret fremtiden min, noe som gjorde valget enda vanskeligere. Jeg ønsker å forbedre spillet mitt og spille på høyeste nivå, men først og fremst har jeg forpliktet meg til Stabæk. Penger er ikke det eneste som er viktig, derfor bestemte jeg meg for å bli. Jeg håper at jeg nå kan konsentrere meg om spillet mitt, forbedre og hjelpe klubben til å nå så høy posisjon som mulig"