Skip to main content

Millionanlegget til ØHIL blir forsinket

Sverre Nordby (t.v.) og Kay Prytz i Øvrevoll Hosle må belage seg på å vente litt med å ta i bruk det nye anlegget på Hosle.

Sverre Nordby (t.v.) og Kay Prytz i Øvrevoll Hosle må belage seg på å vente litt med å ta i bruk det nye anlegget på Hosle. 

Foto: André Strømnes

De drømte om at anlegget kunne åpne i november. Nå må Øvrevoll Hosle vente til våren før millionanlegget på Hosle blir klart.

– Vi har hatt noen tilbakeslag i det siste. Regnværet i slutten av oktober har ødelagt en del av det arbeidet som er gjort, forteller daglig leder av Øvrevoll Hosle IL, Sverre Nordby.

Han hadde håpet at kunstis- og kunstgressprosjektet på Hosle skulle stå ferdig allerede i midten av november. Men slik går det ikke. Forsinkelser i saksbehandlingen i kommunen – i tillegg til forsinkelser i forbindelse med koronaviruset – gjorde at igangsettelsen ble forsinket med seks uker. Det er noe de ikke har klart å hente inn igjen.

Blant annet grunnet mye regnvær i oktober. Det har ført til at isolasjonsplater som var lagt ned er blitt ødelagt og må byttes.

– Det gjør at det tar mer tid, sier Nordby.

Etter jul

Det betyr at det ikke blir mulig å bruke kunstisanlegget før tidligst etter jul. I beste fall i midten av januar. Innen den tid er man prisgitt kuldegrader og naturis.

Prosjektet er ganske unikt i Norge, og skal – når det er ferdig – være et av de få anleggene i Norge der man kan holde på med toppidrett både sommer og vinter (fotball og bandy). Et kunstgressteppe som brukes om sommeren, og kunstis oppe på kunstgresset om vinteren. Planen er at det skal kunne spilles toppseriefotball der om sommeren og eliteseriebandy om vinteren. I tillegg til breddeidrett for barn og unge.

Kunstgresset blir nå ikke lagt før til våren. 

– Det er ikke mulig å legge det før. Det har uansett ikke så mye å si med tanke på aktiviteten til våren, mener Sverre Nordby. Vi mister kanskje et par uker i begynnelsen av sesongen. Han beklager likevel at det kan bli mindre isaktivitet denne vinteren enn det som var planlagt.

37 millioner

Til sammen nærmer prisen seg rundt 37 millioner kroner for hele prosjektet på Hosle. Rundt 30 millioner kommer fra offentlig støtte fra kommunen, spillemidler og momskompensasjon. I tillegg har klubben samlet inn over syv millioner kroner via kronerulling.

Det blir ikke noe dyrere grunnet de siste forsinkelsene, mener Sverre Nordby.

– Målet er at vi kan ferdigstille prosjektet til våren. Vi har en langsiktig tankegang med dette anlegget. Noen måneder fra eller til vil ikke ødelegge for oss, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.