Skip to main content

«Ville» tilstander på hageutsalgene – millionene triller inn

– Siden vi ikke kan reise på ferie i sommer er folk mer opptatt av å ha det fint hjemme, sier Martin Arvnes i Hageland Kolsås.

– Siden vi ikke kan reise på ferie i sommer er folk mer opptatt av å ha det fint hjemme, sier Martin Arvnes i Hageland Kolsås. 

Foto: KARL BRAANAAS

Hageland Kolsås har tjent 30 prosent mer enn samme tid i fjor. Kundene deres handler mer i ukedagene enn før. 

– Folk har hatt hjemmekontor, og med det tid i hus og hage. Det har også vært fint vær og tidlig vår. Kombinasjonen gjør at det skjer noe med salget, sier Martin Arvnes, daglig leder i Hageland Kolsås. 

Salget har så langt i år økt med 30 prosent. Det betyr at de har tjent omtrent 5 millioner mer enn i fjor. Arvnes forteller at butikken har fått økt trykk på dagtid i ukedagene. 

– Flere i Bærum jobber i Oslo, og nå har de nok fått mer tid i hverdagen. 

Både salget av hagemøbler, krukker, bærbusker og frukttrær har gått spesielt bra. 

Martin Arvnes i Hageland Kolsås forteller at de har hatt stor pågang i april og mai. Her med to kunder fra Oslo.

Martin Arvnes i Hageland Kolsås forteller at de har hatt stor pågang i april og mai. Her med to kunder fra Oslo. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Trenden for at folk skal bli selvforsynte har vi sett de siste årene, og den har nå slått ekstra ut. 

– Varm i trøya 

Arvnes forteller at de ble «varme i trøya» da politikerne stengte samfunnet i mars. 

– Vi var ganske småstresset hele gjengen, for man vet jo aldri hva som skjer. Vi har blant annet flere sesongarbeidere som pleier å komme fra april til september. Det har vært tider der vi har følt at det ikke har vært nok folk, men nå har vi heldigvis ansatt de vi hadde planer om å ansette, forteller han. 

Det er ikke bare Hageland Kolsås som har hatt et ekstraordinært salg denne våren. Ballerud Hagemøbler, som kun selger hagemøbler, har så langt i år økt salget med 65 prosent. 

– Det er helt vilt. Vi har hatt tidenes sesong. I likhet med andre har vi merket at folk tilbringer mye tid hjemme, og at flere skal være hjemme i sommerferien. Alt de sparer på transport til jobb kan de nå bruke i hagen, sier Bente Grønlund, butikksjef i Ballerud Hagemøbler. 

Hun tror det kommer til å bli vanskelig å leve opp til dette neste år. 

– Det blir hardt, for dette er et flott nivå å ligge på. Men vi er vant med sesonger, og forrige mai var elendig med 12 grader hver dag. 

Krisestemning i starten 

Det lokale hagesenteret Sjøstrand Gartneri har også økt salget betraktelig i april. 

– For hele bransjen var det full stans 12. mars. Ingen kjøpte noe, og det var litt krisestemning. Etter påske har det heldigvis gått bedre enn det pleier, sier daglig leder Martin Nilsen. 

Gartneriet åpnet raskt en nettbutikk da koronakrisen brøt ut.

– Vi brukte en del kroner på å legge til rette for koronasituasjonen. I starten var fremtiden veldig usikker, og da kastet vi oss rundt. Både ved å bygge om butikken og ved å åpne nettbutikk, sier Nilsen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.