Skip to main content

Viken har lansert krisepakke til flere hundre millioner kroner

Nyheten om Viken-pakken ble lagt frem for en nesten tom sal i Galleriet mandag. Her presenterer NHO-direktør Nina Solli sin del av tiltakene på veggen fra eget hjemmekontor.

Foto: KARL BRAANAAS

Fylkeskommunen, NHO og LO la mandag ut en krisepakke med 16 punkter verd flere hundre millioner kroner for å hjelpe næringsliv, skole, kultur og kollektivtrafikk gjennom koronakrisen.

Tiltakene som Viken fylkeskommune, NHO og LO i Oslo og Viken la frem i en pressekonferanse mandag dreier seg blant annet om å forsere planlagt vedlikehold, service, kontroll og mindre øvrige tiltak på skoler og eiendom som nå står helt eller delvis tomme. Formålet er å gi næringsliv og leverandører flere oppdrag, slik at hjulene kan holdes i gang.

24 millioner til bedriftsintern opplæring, 35 millioner til mobilisering til forskning for økt innovasjon, 22 millioner til økt næringsutvikling, bygging av flere ladeanlegg og spesielle tiltak til reiselivsnæringen og landbruket inngår i pakken.

– Sammen er vi sterkest

– Situasjonen for bedriftene er nå dramatisk. Koronakrisen er derfor ilddåpen for det trepartssamarbeidet som eksisterer mellom fylkeskommunen, LO og NHO, sa NHOs regiondirektør i NHO Viken Oslo, Nina Solli.

– Det er sammen vi er sterkest og kommer oss best igjennom denne krisen, både i dette trepartssamarbeidet og topartssamarbeidet i hver enkelt bedrift, sa LOs regionleder i Oslo og Viken, Ulf Lervik.

Mandagens pakke skal inneholde de første av flere tiltak som fylkeskommunen, NHO og LO vil legge frem for å hjelpe arbeidstagere, næringsliv og innbyggere i regionen gjennom krisen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.