Skip to main content

To av tre vil ha Ida Wolden Bache fra Jar som ny sentralbanksjef

Ida Wolden Bache har siden 2020 vært visesentralbanksjef i Norges Bank og første nestleder i hovedstyret.

Ida Wolden Bache har siden 2020 vært visesentralbanksjef i Norges Bank og første nestleder i hovedstyret.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

To av tre nordmenn vil ha visesentralbanksjef Ida Wolden Bache som ny sentralbanksjef fremfor Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg.

Samtidig sier flere enn fire av ti, eller 43 prosent, av de spurte at de har ganske eller svært liten tillit til regjeringens ansettelsesprosess, viser en måling Kantar har gjort for TV 2.

Én av fire, eller 25,7 prosent, av dem som har en mening om saken, svarer at de ønsker Stoltenberg som sentralbanksjef, mens to av tre, eller 66,8 prosent, svarer at de ønsker Wolden Bache.

Som tidligere partileder og statsminister for flere av dem som nå skal håndtere søknaden hans, har det vært mye oppmerksomhet rundt habilitet og anklager fra politiske motstandere om kameraderi i forbindelse med prosessen, noe statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser er tilfelle.

Wolden Bache er 48 år og opprinnelig fra Rykkinn, nå bosatt på Jar. Hun er av bladet Kapital kåret til å være landets 12. mest mektige kvinne.

Hun har tidligere blant annet vært førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI.

48-åringen tok i 1999 mastergrad i samfunnsøkonomi ved London School of Economics og senere doktorgrad ved Universitetet i Oslo.

(©NTB)

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.