Skip to main content

To av Røkkes barn får 400 millioner hver

Kjell Inge Røkke (61) gir forskudd på arv til de to eldste barna.

Kjell Inge Røkke (61) gir forskudd på arv til de to eldste barna. 

Foto: KNUT BJERKE

Kjell Inge Røkkes to voksne barn, Elisabeth (33) og Kristian Monsen Røkke (37), har fått eierandeler for drøyt 800 millioner i farens eierselskap TRG.

Datteren Elisabeth er i tillegg blitt styremedlem i selskapet, ifølge kapital.no. Kapital beregner at Røkkes formue nå er ca. 26 milliarder kroner, ned 10 milliarder fra i fjor høst, grunnet korona og oljepriskrig. Dermed har verdien av forskuddet på arv falt tilsvarende. 

Barnas respektive eierandeler i TRG beregnes til noe over 400 millioner kroner hver.

Skilt i år

Mesteparten av Røkkes formue ligger i TRG AS, hvor de to voksne barna nå er eiere. Det er særlig fallet i børsverdien til oljeselskapet Aker BP og en midlertidig bråstopp for Røkkes to oljeselskaper Aker Energy og TRG Energy i Ghana som har barbert formuen. 

Kristian Røkke har i snart ti år hatt ulike lederstillinger i Aker-systemet, men lillesøsteren Elisabeth har hittil vært mer anonym. 

Kjell Inge Røkke har også to mindreårige barn med sin andre kone Anne Grete Eidsvig, som han i 2018 ble separert fra og nå i 2020 er skilt fra. Da Røkke ble separert, kjøpte han tilbake hennes eierandel på to prosent av TRG AS, ifølge Kapital.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.