Skip to main content

Tjente 400 millioner – tok ut 60 i utbytte

Martin Andresens' selskap Mime Invest hadde et godt år i 2020 og tjente nærmere 400 millioner.

Martin Andresens' selskap Mime Invest hadde et godt år i 2020 og tjente nærmere 400 millioner. 

Foto: TRINE JØDAL

Tidligere fotballspiller Martin Andresens investeringsselskap tjente 400 millioner i fjor. Nesøya-mannen tok ut et utbytte på 61,5 millioner. 

Eiendomssalg, erstatning og et godt år for Skeidar-konsernet har gitt resultater. Gjennom investeringsselskapet Mime Invest, hvor Andresen har en eierandel på 93 prosent, tok han ut over 60 millioner i utbytte, skriver Finansavisen.

Martin Andresen er i dag  konsernsjef og en av eierne i Skeidarliving Group – en av Norges største møbelkjeder. Skeidar ble startet av hans bestefar Erik for 50 år siden, og har vært i familiens eie siden. 

Tidligere er Martin Andresen nok mest kjent for sin fotballkarriere, blant annet flere perioder i Stabæk, og kaptein på Norges fotballandslag.

Ifølge Finansavisen kom store deler av inntektene til Mime Invest fra salg av selskapene Nordbyveien Eiendomsselskap og Smart Retur. Selskapet mottok også 18 millioner fra en ekspropriasjonssak.

Årets resultat for Mime Invest er 393 millioner mens i 2019 hadde selskapet et underskudd på 94,2 millioner.

Hovedårsaken til endringen i resultatet er at Skeidar Living Group hadde godt resultat i 2020 og bidro med 156 millioner til Mime.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.