Skip to main content

Røkke ble 1,7 milliarder rikere etter sammenslåing

Kjell Inge Røkke fra Konglungen står bak storfusjonen i Bærum.

Kjell Inge Røkke fra Konglungen står bak storfusjonen i Bærum.

Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB

Aker BP på Fornebu slår seg sammen med Lundin Energys olje- og gassvirksomhet på Lysaker. Det påvirker lommeboken til eieren fra Konglungen. 

Sammenslåingen ble kjent tirsdag, og Finansavisen påpeker at verdiene som Kjell Inge Røkke sitter på dermed økte kraftig. Røkkes Aker-verdier økte med 1,7 milliarder kroner etter fusjonen, og Røkke-selskapet TRG Holding har med det verdier for 41,8 milliarder kroner i Aker.

–Jeg blir fortalt at dette er den største børstransaksjonen i Norge på 15 år, sa konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker tirsdag ettermiddag om gigantfusjonen i Bærum.

Rykker forbi Telenor?

Aker BP kan nå bli det tredje største selskapet på Oslo Børs og dermed passere Fornebu-selskapet Telenor.

– Det er to veldig gode selskaper som slår seg sammen, og det blir et enda større og forhåpentligvis enda bedre selskap, sier Aker BPs strategidirektør Kjetil Bakken til avisen.

Aker BP regner med å kunne øke sin produksjon til 400.000 fat olje per dag i 2022 og at det er mulig å passere 500.000 fat per dag i 2028.

– Det er en fantastisk deal for begge parter. Med økt størrelse og likviditet vil selskapet i økende grad bli en relevant investeringsmulighet til store europeiske selskaper som Shell, BP og Total, mener Pareto-analytiker Tom Erik Kristiansen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.