Skip to main content

Planlegger storbygg ved E18

Slik ser arkitektene for seg det nye bygget. I bakgrunnen ligger vi Holmen senter.

Slik ser arkitektene for seg det nye bygget. I bakgrunnen ligger vi Holmen senter.

Foto: BONUM/ASTRUP & HELLERN

Et stort logistikk- og lagerbygg er på gang ved Holmen i Asker.

Nettstedet Estate skriver at Bonum nå har engasjert arkitekter for prosjektet. Arkitektene Astrup og Hellern har utarbeidet en studie med et konsept for en logistikk-, lager-, produksjons- og «distribusjonshub», og skal nå bistå Bonum med detaljregulering av eiendommen, skriver nettstedet.

– Asker kommune mener den delen av eiendommen som ikke berører fremtidig tunnel for E18 bør kunne reguleres før detaljregulering for E18 er på plass, og vi arbeider med å sende inn bestilling av oppstartsmøte nå i oktober, sier Paul Koefoed, prosjektleder i Bonum.

Han opplyser til Budstikka at de jobber med å kvalitetssikre tallene for størrelsen på bygget frem mot innsendelse av materialet til Asker kommune.

– Vi tar utgangspunkt i avtrykket til dagens gartnerier, forklarer han.

Kjøpte gård

I dag er det gartneri på Ravnsborg gård, men Bonum og samarbeidspartnere kjøpte det 34 mål store området i tidligere i år.

– Kommunen var tydelig på at de mener bolig ikke bør utgjøre hovedtyngden av ny utbygging. Vi ser derfor på ulike muligheter for å etablere et fleksibelt bygg, for en stor bruker eller flere mindre, sier konsernsjef Anders Bakken Eriksen i Bonum.

Han mener området har «et sjeldent godt nedslagsfelt» i Oslo, Bærum, Asker og videre vestover. 

– Bygget er planlagt som en treskips-løsning, helt eller delvis i to etasjer, hvor hver etasje har cirka 6 meter brutto høyde. Skissene viser en åpen del over to etasjer i midtre skip som er tilpasset høyere reoler, sier Hanne Embretsen, arkitekt og planfaglig konsulent i Astrup og Hellern.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.