Skip to main content

Over 10 prosent arbeidsledige

Nav i Asker har mye å gjøre for tiden, men det er ikke lenger veldig mange som tar direkte kontakt.

FOTO: KNUT BJERKE

Nå er over 10 prosent av arbeidsstokken i Asker og Bærum arbeidsledige. Nær 12.000 står uten jobb i Asker og Bærum.

Ved utgangen av mars er det 5.194 helt arbeidsledige i Asker. Det utgjør 10,6 prosent av arbeidsstyrken. I Bærum er det 6.794 helt arbeidsledige, eller 10, 1 prosent. Til sammen 11.988 er per 31. mars uten jobb i Asker og Bærum.

Det viser ferske tall fra Nav.

– Et maraton

– Hvordan møter Nav den enda sterkere økningen i arbeidsledighet?

– Blant annet ved å omprioritere våre medarbeidere, enda mer enn vi hadde gjort for bare en drøy uke siden. Nå jobber flere opp mot bedrifter, for å øke deres rekruttering, sier Wenche Steen, NAV-leder i Asker, og fortsetter:

–Det som teller aller mest er at vi fortsetter å stå på i Nav, slik vi allerede har gjort i noen uker, for dette er ingen sprint, men en maraton sier hun.

Men midt opp i krisen har hun noe positivt å komme med også.

– Den gode nyheten er at flere har fått innvilget sine hastesøknader, og fått utbetalt dagpenger i dag, sier Steen.

Digitalt løft

– Grunnen til at vi får behandlet søknader kjappere og utbetaler stønader hurtigere, er at vi og brukerne våre er mye mer digitale nå, enn bare for tre uker siden, sier Edel Hegerholm, leder av Nav i Bærum.

For at ting skal så fort som mulig, oppfordrer hun både arbeidsledige og bedrifter som trenger støtte, til å følge med på hjemmesidene til Nav daglig.

– Regler for støtteordninger og stønader oppdateres veldig ofte nå, så det er lurt å sjekke våre nettsider hver dag. Da får du hjelp raskere, sier hun.

Hegerholm retter også søkelyset mot arbeidsplassen.no, der både arbeidssøkere og bedrifter på jakt etter folk kan registrere seg.

– Flere vi har vært i kontakt med har ikke vært klar over denne muligheten.

Flest menn

I Asker er det flest menn som er arbeidsledige, 2.765, mot 2.429 kvinner. Det samme er tilfelle i Bærum. Der er det og noen flere menn som er uten jobb. Det er 3.673 menn i Bærum som er arbeidsledige, og 3.121 kvinner.

I både Asker og Bærum er det flest ledige innen butikk og salgsarbeid, 784 i Asker og 1.053 i Bærum.

Treffer ulikt i kommunene

Når det gjelder alder, rammer arbeidsledigheten i Asker hardest de som er i aldersgruppen 20 til 24 år. I denne aldersgruppen er 618 arbeidsledige i Asker.

I Bærum er det derimot flest arbeidstagere i alderen 30 til 39 år som er ledige, 1.584. Tett fulgt av de mellom 40 til 49 år, der 1.520 er ledige.

Økning på nær 1.000

Tall per 31. mars viser at det har vært en solid økning i arbeidsledigheten den siste uken i mars. Tirsdag, 24. mars var 9,7 prosent av arbeidsstokken i Asker helt arbeidsledig, og 9,3 prosent i Bærum.

Målt i individer var 4.771 helt arbeidsledige i Asker og 6.252 i Bærum. Da var totalt 11.023 uten jobb i de to kommunene.

Nå står 11.988 uten arbeid, det er 965 flere på bare en uke.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.