Skip to main content

Lokale bedrifter kan få støtte til å konkurrere internasjonalt

– Regionalt innovasjonsprogram er et verktøy som skal bidra til å bedre innovasjonsmiljøet og lage grobunn for bedrifter med internasjonalt potensial, sier fylkes- og kommunepolitiker Eirik T. Bøe (V) fra Bærum.

FOTO: KARL BRAANAAS

Det er nå mulig å søke om prosjektmidler fra regionalt innovasjonsprogram, som skal styrke den internasjonale konkurranseevnen til næringslivet i Oslo og Akershus.

Det melder Akershus fylkeskommune. Midlene kan gå til næringslivsorganisasjoner, kommuner, regionråd, organiserte bedriftsnettverk, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og innovasjonsmiljøer.

– Regionalt innovasjonsprogram er et verktøy som skal bidra til å bedre innovasjonsmiljøet og lage grobunn for bedrifter med internasjonalt potensial. Vi ønsker å tilrettelegge for samhandling mellom bedrifter, forsknings- og kunnskapsmiljøer, talenter, investorer og offentlig sektor, sier Eirik T. Bøe (V) fra Bærum, avtroppende leder av hovedutvalget for plan, næring og miljø i Akershus fylke. Bøe er også leder av planutvalget i Bærum kommune.

Klynger

Midler tildeles prosjekter innen klynge- og nettverksutvikling, entreprenørskap og vekstbedrifter, leverandørutvikling og tjenesteinnovasjon, tidligfase finansiering og kommersialisering av forskningsresultater.

Søknadsfristen er 25. november. Fra 1. januar slås Akershus sammen med blant annet Østfold og Buskerud til Viken. Utlysningen skjer i regi av Akershus fylke og Oslo kommune, men vedtak om tildeling av midler vil bli fattet av Viken fylke og Oslo.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.