Skip to main content

Kvinnelig toppleder: – Litt lei stigmatiseringen knyttet til kjønn

– Du må våkne om morgenen og være klar for nye utfordringer og til å gripe nye muligheter, sier Siw Ødegaard fra Snarøya.

– Du må våkne om morgenen og være klar for nye utfordringer og til å gripe nye muligheter, sier Siw Ødegaard fra Snarøya.

Foto: KNUT BJERKE

Siw Ødegaard fra Snarøya har hatt flere toppjobber. Hun er overrasket over at så få kvinner leder børsnoterte selskaper.

Snarøya-kvinnen stusser når hun av dn.no får høre tallet: Bare tre av 86 toppsjefer i vekstselskaper (Euronext Growth) er kvinner.

– Jeg er overrasket, for det er nok av kompetente og dyktige kvinner der ute, sier Ødegaard sier hun til avisen.

Bør slippes til

Og mener at det er mange dyktige, motiverte kvinner som bør få slippe til.

– Jeg er litt lei stigmatisering som dette som knytter egenskaper til kjønn.

Ødegaard mener derimot at det handler mer om individuelle egenskaper enn om kjønn.

– Det er store individuelle forskjeller både blant kvinner og menn. Alfahannen vi ofte hører om er heller ikke representativ for menn, sier hun til dn.no.

Først i midten av 40-årene begynte Ødegaard å jobbe i toppledelsen i selskaper. Nå er hun finansdirektør i Eco Online, og har også vært konstituert toppleder i børsnoterte Ayfie.

Tidligere var Ødegaard også kjent som pengeekspert, og har drevet med økonomisk rådgivning til bedrifter. I tillegg drev hun selskapet Kvinnesiden.no med råd til kvinner om økonomi, og var også pengeekspert i ulike medier.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.