Skip to main content

Kommunen sponser Asker-bedrifter som satser på bærekraft

60–70 næringslivsledere fylte kommunestyresalen i Asker i februar for å bli informert om lokal næringsutvikling og bærekraft.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker kommune går nye veier for å få flere bedrifter til å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Sponsing av halve kursavgiften for å bli Miljøfyrtårn er et av virkemidlene.

107 bedrifter i Asker og 137 i Bærum har til nå gjennomgått kursopplegg og blitt sertifisert som såkalte Miljøfyrtårn – et miljøledelsessystem for virksomheter som ønsker å dokumentere egen miljøinnsats.

Asker kommune ønsker at mange flere i næringslivet skal gå den samme veien og nå går miljørådgiver Bjørn Nordby ut og tilbyr å betale halve kursavgiften til de 10 første Asker-bedriftene som melder seg på et kursopplegg for å klargjøre seg for Miljøfyrtårnsertifisering. Kurset tilbys av Asker Næringsforening i form av webinarer med den erfarne konsulenten Rune Drægni fra Holmsbu i samarbeid med Bjørn Reidar Jensen fra Bødalen.

– Du står sterkere

Forbo Flooring i Asker ble i januar kåret til Årets Miljøfyrtårn 2019 av handelsorganisasjonen Virke. Sjefen der, Morten Aarhus, mener at innføringen av et miljøledelsessystem er noe av det beste de ansatte har gjort for bedriften:

Morten Aarhus, daglig leder i Forbo Flooring i Asker, ble i januar kåret til Årets Miljøfyrtårn av handelsorganisasjonen Virke – her fra tildelingen i januar sammen med Camilla Gramstad, bærekraftsansvarlig i Virke.

FOTO: PRIVAT

– Du skaper større konkurransekraft for bedriften, får en god struktur for arbeidet og øker sjansen til å bedre lønnsomheten. Når du skal tilby varer eller tjenester vil du stå sterkere ved å vise til at du har sertifisert selskapet som Miljøfyrtårn. I tillegg får du bevisste og fornøyde medarbeidere som vil bidra til å øke arbeidsgleden og løfte omdømmet til bedriften, sier Aarhus.

Vollen-mannen leder Næringsforeningens Fagnettverk for Bærekraft. Deltagerne der jobber for å skape en region hvor det offentlige, frivilligheten og næringslivet samarbeider om å drive frem felles aktiviteter som løfter og setter søkelys på definerte bærekraftsmål, opplyser prosjektleder Trine Maren Skott-Myhre.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.