Skip to main content

Hun er Budstikkas nye nyhetsredaktør

Anniken Renslo Sandvik er ny nyhetsredaktør i Budstikka. Hun kommer fra samme stilling i avisa Nidaros.
Anniken Renslo Sandvik er ny nyhetsredaktør i Budstikka. Hun kommer fra samme stilling i avisa Nidaros.
Foto: PRIVAT

– Da denne muligheten dukket opp, ble jeg umiddelbart gira, forteller Anniken Renslo Sandvik (37), som går fra Nidaros til Budstikka. 

Anniken Renslo Sandvik (37) er i dag ansatt som Budstikkas nye nyhetsredaktør.

Hun kommer fra samme stilling i avisa Nidaros i Trondheim. Frem til 2021 var hun ansvarlig redaktør i Finnmarken, hvor hun også har vært journalist.

– Jeg gleder meg veldig. Budstikka er en knallgod avis, med mange flinke folk. Jeg gleder meg skikkelig til å bli en del av laget, og bli kjent med folkene som bor i Asker og Bærum. Det er et spennende område hvor det skjer så mye. Dette blir gøy å være vitne til, sier Sandvik.

Nå kommer hun «hjem» - opplever Sandvik - selv om hun strengt tatt er oppvokst på Korsvoll i Oslo.

– Budstikka har alltid vært i min bevissthet. Jeg kjenner Budstikkas historie, som en selvstendig, ærverdig avis med solide røtter, men også tradisjon for god og grundig journalistikk. Da denne muligheten dukket opp, ble jeg umiddelbart gira. Jeg tenkte at her må jeg bare hive meg på.

Sandviks nye sjef er Budstikkas sjefredaktør Karianne Steinsland. Hun er kjempefornøyd med å ha signert akkurat denne kandidaten.

Sjefredaktør Karianne Steinsland er fornøyd med nyansettelsen.

Sjefredaktør Karianne Steinsland er fornøyd med nyansettelsen. 

Foto: NINA ABRAHAMSEN

– Anniken er en god og erfaren leder med lang publisistisk erfaring. Hun er en lagbygger som har vist at hun behersker å lede endringsprosesser på en god måte. Anniken er en stødig, analytisk og trygg medieleder som vi ser frem til å få med på laget, sier ansvarlig redaktør Karianne Steinsland.

Nye formater

To timer før Nidaros-redaktøren forteller gode kolleger at hun skal slutte, kjenner hun det litt i magen. Men hun gleder seg veldig til å komme til Budstikka, og har allerede begynt å drodle litt. Senest 1. september møter Sandvik til første arbeidsdag på Billingstadsletta.

– Så blir jobben min å ta vare på det vi har, og samtidig gå videre inn i den digitale fremtiden. Jeg kommer kommer fra en heldigital avis, men med røtter i Finnmarken, som jo har vært en stolt papiravis. Jeg er glad i begge deler, sier 37-åringen.

Budstikka har vokst mye i antall digitale abonnenter de siste årene. Opplagstallene som kom fra MBL tidligere i vår, viste en digital vekst på 10 prosent. Avisen må tilbake ti år for å finne liknende abonnementstall.

Målet for Sandvik er likevel klart: Budstikka skal fortsette å vokse digitalt.

– Vi må lage godt innhold hver dag, og presentere det på en måte som gjør at vi vinner kampen om leserens tid - når de har fem minutter til rådighet i hverdagen sin.

De fem minuttene skal lesere fra Asker og Bærum tilbys nyheter som føles relevante for nettopp dem.

– Det er kanskje en klisjé, dette med vanlige folk. Men å være litt i øyehøyde med folk, det vil jeg være opptatt av.

Sandvik slår også et slag for økt bruk av andre digitale formater enn tekst.

– Jeg tror at vi kommer til å eksperimentere litt mer, sier Sandvik, og nevner både video og podcast.

Prisvinnende leder

Ansvarlig redaktør Karianne Steinsland beskriver sin nye nyhetsredaktør med et stort hjerte for lokaljournalistikken.

Dette har også bragt henne en utmerkelse - i 2018 ble Anniken Renslo Sandvik kåret til Årets talent i Medienettverket, et forum for kvinnelige ledere i mediebransjen. Dette var som ansvarlig redaktør i Finnmarken.

«Hun yter alltid mer enn forventet og går foran som et godt forbilde,» skrev juryen den gangen, og kalte Sandvik «en synlig redaktør som ved å utvikle journalistikken, har festet avisas grep om lokalsamfunnet».

Neste stopp: Kolsåstoppen

Nå ser Sandvik frem til å bli kjent med et nytt lokalsamfunn.

– Jeg bruker mye tid på naturen når jeg ikke er på jobb. Jogging, og skogsturer. Jeg er ikke så drilla på naturen i Asker og Bærum, jeg er best kjent i Nordmarka.

– Hvor skal du starte?

– Kolsåstoppen! Der har jeg ikke vært. Det er vel nesten en skam. Det må være mitt første mål.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.