Skip to main content

Hosle-mann har tjent rått på elbilladere

I fjor høst kjøpte Erik Must (78) aksjer for 15 millioner kroner i ladeleverandøren Zaptec. Nå er de verdt 84 millioner kroner.

Det skriver Finansavisen, som også opplyser at Must har økt sin portefølje og totalt eier aksjer for 94 millioner kroner.

Omsetningen i Zaptec havnet på 131 millioner kroner i tredje kvartal, opp 150 prosent fra samme periode i fjor.

– Hva tenker du om utviklingen av denne aksjen? 

– Vi kommenterer aldri enkeltinvesteringer, men kan generelt si at vi er opptatt av materialteknologi og batterier, sier Erik Must til Budstikka. 

Erik Must fra Hosle gjør det godt i aksjemarkedet.

Erik Must fra Hosle gjør det godt i aksjemarkedet.

FOTO: EIVIND OTNES

Høy omsetning 

– Det har vært svært høy omsetning i Sverige, Norge, Danmark og Sveits. Alle markeder har høy omsetning, bekrefter Zaptec-sjef Anders Thingbø til Finansavisen.

– I Sverige ser vi nå at folk kjøper elbil med begge hender. Vi kommer til å slå nye rekorder i Sverige måned etter måned. Vi startet på null for halvannet år siden og vil ha en betydelig omsetning i år og neste år, sier Thingbø til avisen.

Ifølge bladet Kapital har Must en formue på 12,2 milliarder kroner. Must grunnla i sin tid meglerhuset Fondsfinans sammen med Kjell Christian Ulrichsen. 

Kapital har omtalt at Must er en av de største private investorene på Oslo Børs.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.