Skip to main content

Hevder arbeid med Fornebubanen spenner bein på ny kafé

– Omsetningen var 50 prosent høyere i august og september enn den er nå, sier daglig leder Linn Mari Nyhuus ved Møllefossen kafé.

– Omsetningen var 50 prosent høyere i august og september enn den er nå, sier daglig leder Linn Mari Nyhuus ved Møllefossen kafé.

Foto: KNUT BJERKE

Utbygging av Fornebubanen har resultert i halvert omsetning for en familieeid og nyoppstartet kafé på Lysaker, ifølge daglig leder.

I forbindelse med utbyggingen ble først den nærmeste broen over elven stengt i oktober. I november stengte også veien forbi kafeen langs trehusrekken, på grunn av gravearbeid.

Dette har medført at omsetningen for Møllefossen Cafe, som åpnet opp i juni, ble kraftig redusert nærmest over natten.

– Omsetningen har sunket nesten 50 prosent i forhold til hva den var i august og september. Det er en veldig direkte konsekvens av utbyggingen. Vi har ikke hatt i nærheten av den type kundepågang vi hadde, etter at broen og veien stengte, sier daglig leder Linn Mari Nyhuus.

Daglig leder ved Møllefossen kafé, Linn Mari Nyhuus.

Daglig leder ved Møllefossen kafé, Linn Mari Nyhuus.

Foto: KNUT BJERKE

Ifølge Nyhuus skal det før pandemien ha vært rundt 6.000 personer som passerte kafeen hver dag. Hun frykter det i dag er mange tapte potensielle kunder.

– For oss som er såpass nye, gjør det oss veldig sårbare. Vi har ikke opparbeidet oss den kundekretsen som mer etablerte kafeer har. Det merker vi veldig nå, sier hun.

Innstramminger

Da den familieeide kafeen åpnet dørene i sommer, var de klar over at veien langs trehusrekken skulle stenges – men ikke broen. Og nå erfarer de at broen vil være stengt i mange år fremover.

Satsingen kaféeieren hadde planlagt, har dermed blitt til en redningsaksjon.

Som følge av utbygging av Fornebubanen ble den nærmeste broen over Lysakerelven stengt i oktober og veien forbi kafeen langs trehusrekken stengt i november.

Som følge av utbygging av Fornebubanen ble den nærmeste broen over Lysakerelven stengt i oktober og veien forbi kafeen langs trehusrekken stengt i november. 

Foto: KNUT BJERKE

– Visjonen var å bygge ut konseptet og tilby mer. Nå blir det vanskelig å få til vekst og vi må tenke mindre. Det er en ond sirkel. Man blir jo bekymret og lurer på hvordan det skal gå, sier Linn Mari Nyhuus.

Hun viser til at de har måttet redusere stillinger og stramme inn på varebestillinger. 

– Vi hadde jo trodd at vi skulle ansette flere i november og desember, i stedet har det gått motsatt vei, sier Nyhuus.

Tenker utenfor boksen

Som et forsøk på å kontre den negative effekten har Møllefossen Cafe planlagt flere arrangementer i november og desember, for å synliggjøre seg.

Blant annet står «after-work» for lokale bedrifter, grøtfest for barna og julekonsert på agendaen. I tillegg jobber de med å få etablert et catering-tilbud. 

– Vi håper vi klarer å drifte det og stå på. Vi skal bruke alle de metodene vi kan for å få det til å gå, sier Nyhuus. 

– Jeg tør ikke tenke på hvordan det går hvis pilen ikke peker oppover igjen. Det er vi ganske avhengige av.

Setter opp skilt

Line Fredriksen i Fornebubanen viser til at deres løsning for næringsliv som ligger tett inntil anleggsområdene, er god skilting og dialog. Hun påpeker at næringslivet er godt informert om planene i området.

– Vi setter nå opp kartskilting som fører folk mot kafeen via to åpne veier. Kunder som eventuelt kommer fra Lysaker stasjon vil fortsatt bli ledet mot Møllefossen kafé uten stor omvei, sier Fredriksen.

Ifølge Fredriksen er Fornebubanen opptatt av å finne mest mulig «hensiktsmessige ordninger»:

– Det er mulig at kundene i en periode med opprigging av anleggsområdet har vært usikre på tilkomstveien til kafeen, men vi håper at folk som jobber eller ferdes i området forhåpentligvis fort vil bli vant til at det er en liten omlegging, slik at de trygt og enkelt finner frem til den hyggelige kafeen ved Lysakerelven.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.