Skip to main content

Godseieren gliser over bedre resultater

Carl Otto Løvenskiold på Bærums Verk leverte solide resultater gjennom selskapet Løvenskiold-Vækerø i 2019.

Foto: Knut Bjerke

Godseier Carl Løvenskiold har gjennomført en rekke tiltak for å øke Løvenskiold-Vækerøs lønnsomhet.

Løvenskiold-Vækerø hadde i 2019 en omsetning på 4,9 milliarder kroner. Konsernets resultat før skatt ble 76 millioner kroner.

Carl Otto Løvenskiold er 13. generasjon i en av Norges mest kjente gods- og skogeierslekter fra Bærums Verk.

Gjennom familieselskapet Løvenskiold-Vækerø eier han nesten hele Nordmarka, Sørkedalsgodset og eiendom i Bærum og Asker – 430.000 mål skog, 3.500 mål dyrket mark, samt næringseiendom og byggevarekjeden Maxbo.

Svakere resultat

I 2019 har Løvenskiold-Vækerø fortsatt å utvikle konsernets virksomheter, og omfattende investeringer er gjennomført de siste årene for å sikre konkurransekraft og langsiktig lønnsomhet, skriver de i en pressemelding.

For konsernet ble det samlede resultat noe svakere enn i 2018 på grunn av lavere inntjening i konsernets handelsvirksomhet, samt reduserte gevinster fra eiendomssalg.

– Vi er meget fornøyde med resultatet i 2019 selv om det er noe svakere enn foregående år. Omfattende tiltak er gjennomført for å styrke konsernets konkurransekraft og lønnsomhet, sier eier og konsernsjef Carl Otto Løvenskiold i pressemeldingen. 

– Samlet har det i 2019 blitt investert 334 millioner kroner for å legge grunnlaget for en offensiv og lønnsom vekst for konsernets virksomheter. Med en kraftfull organisasjon og fremtidsrettede forretningskonsepter er vi godt rustet til aktivt å kunne utnytte markedenes muligheter, sier Løvenskiold.

Flere handelshus

Løvenskiold Handel utvidet virksomheten i 2019 ved å overta åtte varehus som har blitt en del av Maxbo-kjeden. For å skape fremtidig konkurransekraft har Løvenskiold Handel fortsatt satsingen på netthandel, fremtidsrettet logistikk – samtidig som kostnader er redusert og driften er effektivisert.

Løvenskiold eier også Handelsstedet Bærums Verk som har en historie som strekker seg 400 år tilbake i tid. I dag er det 40 butikker, gallerier og spisesteder på stedet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.