Skip to main content

Godseier traff spikeren med trelast

Carl Otto Løvenskiold på Bærums Verk tjente godt med penger i Larvik og på Vækerø i fjor.

Carl Otto Løvenskiold på Bærums Verk tjente godt med penger i Larvik og på Vækerø i fjor.

Foto: Knut Bjerke

Både Løvenskiold-Vækerø og trelastkonsernet Bergene Holm hadde gode resultater i fjor.

Og dermed kan Carl Otto Løvenskiold fra Bærums Verk, som eier 46 prosent i Larvik-baserte Bergene Holm og eier Løvenskiold-Vækerø, notere seg at han har truffet spikeren det siste året. 

Omsetningsrekord

Med en omsetning på 1,79 milliarder kroner, satte trelastkonsernet Bergene Holm omsetningsrekord i koronaåret 2020.

– Som medeier er vi veldig fornøyde med resultatet. Bedriften har hatt en fin utvikling de siste årene, og det har gitt den muligheten til å planlegge og gjennomføre et omfattende investeringsprogram. Dermed er vi rustet til å møte fremtidens utfordringer, sier Løvenskiold.

Han påpeker at det er økende etterspørsel etter trelast.

Økte kraftig

Samtidig ble det nylig kjent at Løvenskiold-Vækerø økte omsetningen med over en halv milliard kroner i fjor, til 5,5 milliarder kroner. Overskuddet økte med 110 millioner kroner, til 173 millioner kroner.

– Jeg er meget fornøyd med resultatet for Løvenskiold-Vækerø i 2020, som representerer en solid fremgang fra foregående år. 2020 var et spesielt år med stor usikkerhet og behov for løpende tilpasning til myndighetenes retningslinjer, påpeker Løvenskiold.

Han mener at «enestående innsats» fra alle ansatte har vært nøkkelen til fremgangen.

Maxbo-kjeden, som eies av Løvenskiold-Vækerø, omfatter 63 varehus. Løvenskiold Eiendom, som er en del av Løvenskiold-Vækerø, forvalter konsernets bolig- og næringseiendommer og hadde i 2020 et overskudd på 78 millioner kroner.

Aslaug Koksvik fra Jar er direktør for Virke Byggevarehandel.

Aslaug Koksvik fra Jar er direktør for Virke Byggevarehandel.

FOTO: PRIVAT

Stor vekst

Årsstatistikken til Virke Byggevarehandel viser at det ble omsatt for 55,3 milliarder i byggevarehandelen i 2020. Dette var en økning på hele 5,6 milliarder eller 11,3 prosent i forhold til 2019. Veksten ble i stor grad drevet av økt aktivitet i privatmarkedet.

− Byggevarehusene opplevde i 2020 et voldsomt oppsving i salget til privatkunder, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel.

Nordmenn tilbragte mye tid hjemme og benyttet muligheten til å gjøre arbeid på egen bolig. Samtidig bidro begrensede forbruksmuligheter og lave renter til høy aktivitet i bruktboligmarkedet.

− Fremover kan likevel ettervirkningene av pandemien, som et fall i antall igangsatte boliger, gi negative vekstimpulser for bransjen, sier Koksvik, som bor på Jar i Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.