Skip to main content

Fornebu-selskap vokser med svensk telekomfusjon

Martin Lippert, konsernsjef i GlobalConnect.

Martin Lippert, konsernsjef i GlobalConnect.

FOTO: PRIVAT

Fornebu blir adresse for en av landets største fusjoner innen telekom på lang tid når GlobalConnect slås sammen med svensk bredbåndsselskap.

Det er investorene i EQT som nå vil slå sammen to av selskapene sine; det dansk-norske teknologi- og telekommunikasjonsselskapet GlobalConnect, tidligere Broadnet, som holder til i Snarøyveien 36 på Fornebu, og det Stockholm-baserte bredbåndsselskapet IP-Only.

– Vi vil skape den ledende leverandøren av digital infrastruktur og tjenester til privat og offentlig sektor samt forbrukermarkedet i Norden og Nord-Tyskland. Den samlede organisasjonen vil være markedsledende hva gjelder størrelse, produkter og kompetanse. Sammen kan vi akselerere utbygging av infrastruktur og tilby våre kunder en enda mer sømløs og sikker opplevelse, sier Martin Lippert, konsernsjef i GlobalConnect.

Videreføring av Broadnet

EQT Infrastructure kjøpte GlobalConnect i 2017 og Broadnet i fjor. De to selskapene ble da slått sammen under navnet GlobalConnect. I juni i år kjøpte investorene opp svenske IP-Only, som de nå vil legge inn i GlobalConnect for å skape det de kaller «Nord-Europas ledende leverandør av digital infrastruktur».

En ny organisasjonsstruktur vil vi utarbeidet i løpet av de nærmeste månedene. Inntil videre vil selskapene fortsette å operere som selvstendige enheter med separate navn og merkevarer.

– Globalconnect blir værende på Fornebu, bekrefter kommunikasjonssjef Anne Vandbakk overfor Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.