Skip to main content

Flere selskaper vil etablere minilager i Asker og Bærum

Firmaet Second Space som driver med minilager-løsninger, åpner sitt femte lager i Asker og Bærum i år. CEO Isak Larsson mener det er plass til mange aktører i markedet.

Firmaet Second Space som driver med minilager-løsninger, åpner sitt femte lager i Asker og Bærum i år. CEO Isak Larsson mener det er plass til mange aktører i markedet. 

Foto: EVA GROVEN

Flere firmaer etablerer seg med minilager i Asker og Bærum. Nå starter kampen om kundene. 

– Det er mange som flytter fra store hus til mindre boliger, og som trenger litt mer plass. Det er tynt med slike tilbud i Asker og Bærum, sier Isak Larsson, CEO i firmaet Second Space. 

Bak selskapet står Øystein Stray Spetalens selskap Ferncliff og selskapet Daimyo. 

Spetalen solgte seg ut av Norges største minilager-aktør, Self Storage Group, for et år siden – med gevinst på 370 millioner kroner. Isak Larsson fulgte med fra samme selskap og har dermed god erfaring i bransjen. 

– Det er gøy å få være med på noe helt fra starten, sier han. 

Bygger seg opp

Bare i 2021 har selskapet etablert fire minilagre på ulike steder i Bærum: på Fornebu, på Stabekk, Rud og ved Grini Næringspark. 

Om kort tid åpner det femte i distriktet på Hvalstad i Asker. Lagrene som tilbys er fra 1 kvm til opp mot 48 kvm. Sistnevnte tilbys bedrifter, og de mest populære er bodene som er på 5 kvm. 

Til sammen har Second Space nå over 30.000 kvm med minilager i Asker og Bærum. 

– Størrelsen på bodene som folk etterspør avhenger av sesongen. I flyttesesongen er det de mellom 10–15 kvm som folk ber om, forklarer Larsson. 

Han påpeker at leiligheter som bygges nå, har liten bodplass. Bodene som er tilknyttet en bolig, blir brukt til annet enn sportsutstyr og ting som tar større plass. Dessuten ligger Norge bak både Danmark og Sverige, når det kommer til minilager-markedet, mener Larsson.

– Det er potensial for flere i markedet. Jeg ser ingen begrensninger nå, sier han og peker på at Second Space hele tiden er på jakt etter egnede lokaler. 

Møter konkurransen

Daglig leder Dag Rognlien Stenberg i 123 Minilager AS er forberedt på konkurransen. 

– Vi forventer at behovet for å leie minilager vil ha en jevn økning videre. Dette skyldes at flere trender er på vår side, som at flere flytter i leilighet med små boder og at vi flytter oftere, sier han. 

Stenberg eier 60 prosent av selskapet gjennom DRS Holding, mens 40 prosent eies av Grafo AS. Selskapet har avdelinger på Høvik og ved Øverland gård i Bærum, samt på Vakås i Asker. Samtidig ble det nylig inngått avtale om kjøp av eiendom i Asker som skal bygges om til minilager. 

Second Space har etablert ett av sine fire lageravdelinger Fornebuveien 40 i Bærum.

Second Space har etablert ett av sine fire lageravdelinger Fornebuveien 40 i Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

– Vi opplever jevn etterspørsel, men ser også at det har blitt tøffere konkurranse ettersom det er kommet mye kapasitet i markedet. Spesielt i aksen Billingstad-Fornebu, sier Stenberg. 

Self Storage Group eier selskapene City Self-Storage og OK Minilager. Ifølge COO Sveinung Høyer-Trollnes har 2021 utviklet seg positivt for selskapet. 

– Vi åpnet vårt første lager i Asker og har siden den gang hatt en god tilstedeværelse i området. Neste år utvider vi på Nesbru og vi får dermed ett av Norges største minilager ved denne lokasjonen, sier han. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.