Skip to main content

Får økt erstatning for tidligere hovedkontor

Dette er det tidligere TUI-bygget på Strand.

Dette er det tidligere TUI-bygget på Strand.

Foto: KNUT BJERKE

Reiseoperatøren Tui ønsket mer i erstatning for sitt tidligere hovedkontor på Strand.

I 2018 inngikk reiseoperatøren og deres eiendomsselskap Professor Kohts vei 108 AS en avtale med Statens vegvesen om at sistnevnte skulle kjøpe eiendommen på Strand for 42 millioner kroner.

Bakgrunnen er byggingen av ny E18 mellom Strand og Ramstadsletta, og at rundt 200 eiendommer derfor måtte innfris for å få realisert det store veiprosjektet.

I 2019 tok staten ut skjønnsbegjæring for å fastsette en endelig erstatning for eiendommen. Asker og Bærum tingrett kom frem til at eiendomsselskapet skulle få ytterligere 8,6 millioner kroner og Tui 200.000 kroner.

Reiseoperatøren ville imidlertid ha mer, og anket til Borgarting lagmannsrett, skriver Finansavisen. 

I en fersk dom fra lagmannsretten, økes erstatningen til 9 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til de 42 millioner kronene eiendomsselskapet og reiseoperatøren fikk i første omgang. Dermed ender erstatningen for eiendommen på 51 millioner kroner.

Reiseoperatøren argumenterte også for at de burde få mellom 4,5 og 6 millioner kroner i erstatning for å miste markedsføringen som fulgte med beliggenheten til kontorbygget, som hver dag ble passert av mellom 80.000 og 90.000 biler på E18. Lagmannsretten ga imidlertid ikke Tui medhold på dette punktet.

Ingen av partene har ønsket å kommentere saken til Finansavisen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.