Skip to main content

Eiendomsutvikler har kjøpt konkursboet etter spahotellet i Holmsbu

Tidligere Holmsbu Hotel & Spa ble slått konkurs i februar i fjor. Nå har eiendomsutvikleren Cato Haugen overtatt. Han utelukker ikke at deler av bygningsmassen kan bygges om til private fritidsleiligheter.

Foto: EVA GROVEN

Eiendomsutvikler Cato Haugen har kjøp konkursboet etter Holmsbu Hotel & Spa i Asker for 13,5 millioner kroner. Deler av hotellet kan bli private fritidsleiligheter.

– Jeg har feriert på Holmsbu i mange år og vi trives veldig godt her. Det har vært dialog med konkursboet siden konkursen i fjor vinter. Vi har blant annet snakket om spørsmål knyttet opp mot eiendommen og verdiene, men det er først nå vi har blitt enige, forteller Cato Haugen til Røyken og Hurums Avis, som først skrev om salget onsdag ettermiddag.

Haugen fra Hamar driver mest med utbygging av fjellhytter på blant annet Sjusjøen og i Trysil, der selskapet hans CH Gruppen AS også er registrert. Han eier også tre av de 69 seksjonene ved det tidligere hotellet og spaet på 3.900 m² som han nå er blitt eier av. 

Konflikt med seksjonseierne

CH Gruppen tar over konkursboet etter at eierselskapene Nye Holmsbu AS, Nye Holmsbu Invest AS, Holmsbu Spa & Resort AS og Holtnes Drift AS alle begjærte oppbud 1. februar i fjor. Den største kreditoren DNB hadde den gang 50 millioner kroner utestående. Nå har banken solgt anlegget for 13,5 millioner.

Konkursboet består av hotellet, båthavnen, Villa Holtnes, to parkeringsanlegg, et vann- og avløpsanlegg, en sandstrand, utebasseng, gangbrygger, store utearealer, veien inn og en rundkjøring.

Hotellet, båthavnen, Villa Holtnes, en sandstrand, utebasseng, gangbrygger og store utearealer inngår i konkursboet som nå er solgt.

Foto: EVA GROVEN

Etter konkursen oppsto det konflikt mellom DNB og seksjonseierne på Holmsbu. Anlegget er bygd på en «salg-og-tilbakeleie»-modell der flere privatpersoner var med på å finansiere byggingen ved å kjøpe fritidseiendommer som de var pålagt å leie ut til hotellet i en avtalt periode hver sommer.

DNB og bostyrer ville at seksjonseierne skulle si fra seg mer av tiden de selv disponerte i fritidseiendommene sine, for å gjøre hotellet mer lønnsomt og dermed enklere å selge. Men banken kom aldri til enighet med seksjonseierne om dette.

Fra hotell til private leiligheter?

Haugen holder foreløpig kortene til brystet om hvorvidt det blir en videreføring av hotell- og spavirksomheten. Ifølge økonominettstedet E24 utelukker han ikke at deler av bygningsmassen kan bygges om til private fritidseiendommer.

Mye avhenger av hva slags avtale han får med seksjonseierne.

– Vi skal ha en god dialog til vi lander en avtale. Det er 69 seksjonseiere med ulike syn, så vi må finne en løsning som omfavner flest mulig. Men først er det veldig mange avtaler som må ryddes opp i med seksjonseiere og kommunen, og det vil kreve mye ressurser og tid. Men jeg kan ikke utelukke at hotellkroppen er for stor for hva som er økonomisk forsvarlig å drive. Det er for tidlig å si, sier Cato Haugen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.