Skip to main content

Da koronaen kom, gikk Pellegrino i kjelleren – og talte til folket

Pellegrino Riccardi snudde seg raskt rundt da pandemien rammet, innredet sitt eget filmstudio i vaskekjelleren – og satte i gang med å holde digitale foredrag.

Pellegrino Riccardi snudde seg raskt rundt da pandemien rammet, innredet sitt eget filmstudio i vaskekjelleren – og satte i gang med å holde digitale foredrag.

FOTO: PRIVAT

I kjelleren bygde han sitt eget hjemmestudio. Nå er den erfarne foredragsholderen fra Lommedalen kåret til Årets taler.

– Jeg ble helt målløs og på gråten da jeg fikk vite dette. Denne anerkjennelsen betyr veldig mye for meg nå, forteller prisvinneren, som har levd av å holde foredrag i over 20 år.

Torsdag ble han overrasket med videokamera, blomster og diplom hjemme av et team fra Haslum-firmaet Talerlisten.no, som samler over 600 av Norges beste foredragsholdere. 

Det er fjerde gang de deler ut prisen for «Årets taler». Vanligvis skjer dette under en stor middag, men i år måtte dette arrangementet avlyses.

– Pellegrino er en av Norges aller beste foredragsholdere. Han leverer svært gode foredrag hver gang, og under pandemien har han vist en imponerende evne til å omstille seg. Blant annet har han holdt en rekke vellykkede digitale inspirasjonsforedrag fra sitt nybygde hjemmestudio, forteller juryleder og eier av Talerlisten, Nils Apeland fra Haslum.

– Han berører mange

Juryen sier blant annet dette om Pellegrino Riccardi: «Årets taler berører mange med sine foredrag. Med populærvitenskap, humor og en fargerik bukett av personlige historier, skaper denne foredragsholderen unike opplevelser. Publikum lærer noe nytt, reflekterer over egne handlinger og ser ofte på livet og jobben sin med nye øyne etterpå» (Les hele begrunnelsen i faktaboksen).

Pellegrino Riccardi lever av å holde foredrag, så krisen var raskt et faktum da samfunnet ble stengt ned fra 12. mars i fjor. Men 56-åringen snudde seg raskt rundt, innredet sitt eget filmstudio som «hjemmekontor» nede i vaskekjelleren – og satte i gang med å holde digitale foredrag.

Det ble etter hvert mange slike videobaserte foredrag, og Pellegrino har vært en viktig inspirator for mange som jobber på hjemmekontor, opplyser prisutdelerne.

– Veien fra den fysiske scenen til den digitale scenen kan virke kort, men for oss formidlere er den ganske lang. Likevel er Pellegrino en av dem som har lyktes svært godt – noe som har talt positivt i hans favør som nominert til prisen, sier Nils Apeland.

Talerlisten omsatte for 10,5 millioner kroner i fjor, ned fra 17,6 millioner året før. Omsetningsfallet skyldtes en rekke avlyste seminarer og konferanser under koronapandemien.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.