Skip to main content

Budstikkas eierselskap sier nei til utbytte

Administrerende direktør Terje Tandberg i Asker og Bærums Budstikke Holding bekrefer av styret i går vedtok en anbefaling til generalforsamlingen om å ikke bør betale ut utbytte slik situasjonen er nå.

Foto: Trine Jødal

Onsdagens generalforsamling i Budstikka blir anbefalt av styret til å sette årets utbytte til kroner null på grunn av koronautbruddet.

Det var på tirsdagens styremøte at styret gjorde vedtaket. Nå er det opp til generalforsamlingen onsdag kveld, som i år foregår med kun to personer til stede, å avgjøre dette endelig.

– Styret fattet vedtaket om denne anbefalingen i lys av den situasjonen som foreligger med koronautbrudd. Samtidig ligger inne et forslag om at styret skal ha en fullmakt til å kunne utbetale utbyttet senere, sier administrerende direktør Terje Tandberg i Asker og Bærums Budstikke Holding.

Kort tid før generalforsamlingen

Han påpeker at det i går var for kort tid til generalforsamlingen til at styret kunne endre innstillingen. Dermed ble det vedtatt en anbefaling.

– Vi ser at situasjonen er usikker for alle. Det å vedta et utbytte nå, uten å ha oversikt over hva som vil skje de nærmeste månedene, er hverken nødvendig eller riktig så lenge det gis en fullmakt til å gjøre den beslutningen senere, mener Tandberg.

Han karakteriserer det som en føre-var-beslutning, for ikke å ta beslutninger som kan gå utover likviditeten i selskapet.

– Var det et enstemmig styre?

– Jeg kommenterer aldri det, men det er en styrebeslutning, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.