Skip to main content

Betalte 50 millioner kroner for Øverland gård

Reidar Braathen har overtatt etter Norges Vel som eier på Øverland gård.

Reidar Braathen har overtatt etter Norges Vel som eier på Øverland gård.

Foto: Privat

Reidar Braathen (87) la på 50 millioner kroner på bordet for å sikre seg Øverland gård.

Kjøpesummen er for første gang blitt offentlig i forbindelse med politikernes behandling av konsesjonssøknaden. Det var i januar i år det ble kjent at den kjente eiendommen var solgt fra Norges Vel til Braathen.

Norges Vel mottok eiendommen som testamentarisk gave da Peter Øverland gikk bort i 1942.

– Jeg håper og tror at gården i sin helhet vil bli et samlingssted for hele familien, og at vi kan bygge videre på det fundamentet som Peter Øverland og Norges Vel har skapt gjennom mange år, sa Braathen til Budstikka i januar.

Eiendommen er på drøyt 2.000 dekar og inkluderer både skog og dyrket mark. Gården skal ha blitt ryddet i yngre jernalder.

Enstemmig vedtatt

Onsdag ble konsesjonssøknaden behandlet av formannskapet i Bærum.

– Overdragelsen er til en høyere pris enn hva som er vanlig i slike saker, påpekte Dag Egil Strømme (H) under behandlingen.

– Det var nok noen av oss som stusset på at det var en kar på 87 år som påtok seg alle forpliktelsene, men det er klart at man ønsker å se det i sammenheng med naboeiendommen og den yngre generasjonen. Vi tror at dette kan bli en veldig dyktig og god eier, sa Strømme.

Braathen ble enstemmig tildelt konsesjon på gården.

«Jeg har hele livet vært opptatt av økologi og vegetarisme og har søkt tilbake til gårdslivet ved enhver mulighet», skriver Braathen i konsesjonssøknaden.

Braathen er tidligere eier av OSO Hotwater AS, en industribedrift som produserer varmtvannstanker. Braathen står oppført med en personlig formue på 242 millioner kroner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.