Skip to main content

Bærum på andreplass i NHOs «Kommune-NM»

Lisbeth Hammer Krog (t.h.), ordfører i Bærum, og Lene Conradi, ordfører i Asker havnet på henholdsvis 2. og 13. plass i en kåring av næringslivet i norske kommuner.

Foto: TRINE JØDAL

Nabokommunen Asker havner på 13. plass. Ordførerne mener arbeidsliv og boligpriser kan føre begge kommuner høyere på lista neste gang. 

Hvert år kårer og rangerer NHO hvilke kommuner som er mest næringsvennlige. I år havnet Sola på topp, etterfulgt av Bærum på andreplass og Oslo på tredje. 

– Grunnen til at Bærum ikke topper kåringen, er at det flytter flere folk ut fra Bærum. Man kan spørre seg om det er for dyre boliger i kommunen, skriver Nina Solli i NHO Oslo og Viken i en pressemelding. 

Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, beskriver prisen som inspirerende. På spørsmål om det kan bli førsteplass neste år, svarer hun: 

– Bærum er under ombygging, da både Fornebu, Sandvika og Bekkestua er under utvikling. Vi skaper attraktive boområder for fremtidens bæringer og for bedrifter som ønsker å etablere seg. Vi nærmer oss realisering av ny E18 og arbeidene på Fornebubanen er i gang. Begge deler vil styrke oss ytterligere som næringskommune. 

– Ønsker å ligge i tet

Bærum har scoret bedre enn Asker i områdene arbeidsmarked og kompetanse. Solli i NHO mener Asker bør hjelpe flere som står utenfor arbeidslivet tilbake i jobb, og bidra til at flere velger yrkesfag, for å komme høyere på listen. 

– Skal Asker komme på nivået til Bærum, må hensynet til jobbskaping gjennomsyre all politikk, og det håper jeg Asker vil følge opp, skriver Solli. 

Lene Conradi mener 13. plass i første år som «nye Asker» viser at kommunen har gjort mye rett, men at det gir dem noe å strekke seg etter. 

– Vi har for mye inn- og utpendling. Vi må få flere lokale arbeidsplasser, og gjøre det mer attraktivt for å unge å etablere seg her. I tillegg har vi for få i fagutdanning, som gir en indikasjon på et forbedringspunkt, sier Conradi, og legger til at målet for Asker kommune er å ligge i tet i denne kåringen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.