Skip to main content

Aksjonærer i retten mot tidligere styreleder i Høvik-selskap

Saken gikk i Asker og Bærum tingrett tidligere denne måneden.

Foto: KARL BRAANAAS

Aksjonærer har søkt arrest i boligen til styrelederen. Selv har han flyttet til Malta.

Det er til sammen 21 aksjonærer som har gått til sak mot det lille teknologiselskapet Ateltech på Høvik, skriver dn.no. Selskapet skulle utvikle sensorteknologi som kunne oppdage slitasje i biler. Aksjonærene satset 3,5 millioner kroner på selskapet i 2016/2017.

Holdt for narr?

Ifølge avisen mener aksjonærer at styrelederen har holdt dem for narr. Partene møttes nylig i Asker og Bærum tingrett. Styrelederen var med på videolink fra Malta.

Selskapet engasjerte en amerikansk teknolog i 2017/2017, som styrelederen fant via Linkedin.

– Vi hadde samtaler hver dag, og han fortalte hver dag. Men jeg skrev aldri ned noe, fortalte styrelederen i retten ifølge avisen.

Pengekrav

Ti av aksjonærene mener de har et pengekrav mot styrelederen og har søkt arrest i styrelederens villa som har vært utenfor salg. Styrelederens advokat avviste i retten av de var blitt lurt.

Selskapet har tapt egenkapitalen og over 900.000 kroner i gjeld.

– Styrelederen er fortsatt innstilt på dialog om en løsning til beste for selskapet og dermed alle aksjonærene, fastslår styrelederens advokat til dn.no.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.