Skip to main content

Aker Solutions og Kværner fusjonerer

Kværner har hovedkontor på Fornebu. Nå funsjonerer de med Aker Solutions.

Foto: KARL BRAANAAS

Kværner og Aker Solutions slås sammen for å etablere et nytt leverandørselskap og for å tilrettelegge for bærekraftighet.

– Ved å kombinere de to selskapene og deres komplementære ressurser, vil vi være i stand til å levere et mer komplett tilbud til energibransjen globalt, sier Leif-Arne Langøy, nåværende styreleder i Kværner, ifølge børsmeldingen

Med dette blir to av Kjell Inge Røkkes selskaper til ett i november – det er da fusjonen skal gjennomføres. 

Et av målene med fusjoneringen er å muliggjøre bærekraftig lavutslippsproduksjon av olje og gass, samt akselererer av vekst innen fornybare energiindustrier. 

Ny konsernsjef

Videre står det i meldingen at Kjetel Digre blir konsernsjef i det nye sammenslåtte selskapet. Det nye selskapet vil ha omtrent 15.000 ansatte i mer enn 50 lokasjoner i 25 land over hele verden. Rundt 8.000 av de ansatte vil være i Norge.

– Kjetel har gjort en bemerkelsesverdig jobb som prosjektdirektør for Johan Sverdrup-utviklingen, der hans evne til å få folk til å jobbe sammen og å få organisasjoner til å utvikle sterkt samarbeid har gitt flotte resultater. Jeg er sikker på at Kjetel vil gjøre en god jobb som sjef for det nye selskapet, sier styreleder Øyvind Eriksen i Aker Asa, til Dagens Næringsliv.

To av Røkkes selskaper blir til ett. 

Foto: KNUT BJERKE

Satser fornybart

I tillegg til nyheten om sammenslåingen, kom også resultatrapporten for andre kvartal av 2020. Akers verdijusterte egenkapital økte til 34,3 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 24,1 milliarder kroner i første kvartal.

Aker Horizons blir en ny gruppe i Aker-konsernet, hvor eneste oppgave er å utvikle og operere selskaper som satser på fornybar energi og lavutslippsteknologi. I første omgang får gruppen ansvar for Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture. 

– Vi satser fremover og tar steg mot å møte fremtidens behov og muligheter. Ved å etablere Aker Horizons tar vi en aktiv rolle for å posisjonere oss selv i en bredere og raskt voksende fornybar energi sektor, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker Asa, i en børsmelding

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.