Skip to main content

Aker Solutions børsfall: Verdt like mye som en lokalbank i Nordland

Kjell Inge Røkke må konstatere at ut fra børsverdien styrer han en selskap som har en børsverdi på linje med hva banksjefen i Helgeland Sparebank kan skilte med.

Foto: KARL BRAANAAS

Kjell Inge Røkkes selskap Aker Solutions blør voldsomt på børsen. Aksjekursen har stupt med 85 prosent på 12 måneder.

Det skriver Finansavisen. Dermed er det tøffe tak for Konglungens rikeste mann, Kjell Inge Røkke. Fornebu-selskapet har nå totalt 15.000 ansatte globalt.

«Børsverdien av Aker Solutions er nå rundt 1,5 milliarder kroner. Det er omtrent like lite som for eksempel Helgeland Sparebank, med sine 150 ansatte.», påpeker avisen i en kommentar.

Budstikka skrev i mars om at 150 ansatte mistet jobben i et annet Røkke-selskap, Aker Energy.

700 færre ansatte

Aker Solutions har allerede 700 færre ansatte enn ved nyttår. Alle de 6.000 ansatte i Norge har fått permitteringsvarsler, og 500 er permitterte. Mange av dem jobber på hovedkontoret på Fornebu.

I tillegg er 40 prosent av de 10.000 som var innleide i selskapet ved nyttår ute.

«Av de tre analytikerne vi har spurt, anbefaler alle salg av aksjen. (...) Kommentarene de gir oss om aksjen er noe av det mest negative analytikerstanden har bidratt med noen gang til denne spalten.», fastslår børskommentatoren i avisen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.