Skip to main content

400 ansatte må gå i oljeservicegigant

Oljeservicegiganten Schlumberger, som har avdelingskontor i Asker, må kutte 400 stillinger. 

Foto: KARL BRAANAAS

Oljeservicegiganten Schlumberger er i dialog med fagforeninger og ansatte om nedbemanning av 400 ansatte i Norge, ifølge E24.

Ansatte vil blant annet bli tilbudt sluttpakker, ifølge ledelsen i Schlumberger, som har avdelingskontor i Asker. 

«Foreløpig ser det ut til at vi må redusere 400 stillinger. Sluttpakker vil bli brukt sammen med andre tiltak for å oppnå den nødvendige justeringen av arbeidsstyrken», skriver kommunikasjonssjef Lianne Olsen i Schlumberger i en e-post til Aftenbladet, skriver E24.

Korona og oljepris

Det er koronakrisen og den lave oljeprisen som rammer selskapet hardt. Schlumberger legger ned sitt teknologisenter i Sandnes. Det samme gjelder et laboratorium.

Schlumbergers virksomheter i Norge har ca. 3.500 ansatte og per i dag er 600 av disse deltidspermittert og 180 fullt permitterte. Selskapets ledelse har tatt et lønnskutt på 20 prosent. 

Er i dialog

Ledelsen kan ikke i nå opplyse i hvilken grad ansatte i Asker blir påvirket. 

«Vi er i en dialog med fagforeninger og ansatte om hvordan vi skal tilpasse arbeidsstyrken. Vi kan dessverre ikke oppgi antall ansatte per lokasjon», uttaler kommunikasjonssjef Lianne Olsen i en e-post til Budstikka. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.