Odd Reinsfelt (80) sovnet stille inn i sitt hjem på Rykkinn tirsdag ettermiddag. Det forteller familien til Budstikka.

Reinsfelt var ordfører i Bærum for partiet Høyre fra 1992 til 2011. Forut for det var han varaordfører i 12 år.

Da han gikk av sa han noe som kan beskrive ham som ordfører:

– Å være ordfører er et privilegium. Det beste er at man kommer i kontakt med mange ulike mennesker.

Bildeserie

Odd Reinsfelt er død – se bildene fra hans tid som ordfører i Bærum

Intenst opptatt av lokal politikk

– Det er veldig rart at Odd ikke er blant oss lenger. Jeg ser ham så levende for meg. Vi hadde mange gode samtaler etter at han gikk av som ordfører – og han var helt til det siste intenst opptatt av lokal politikk og verdenssituasjonen, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).

Hun tok over som ordfører etter Reinsfelt i 2011.

– Vi kom hverandre veldig nær da han var ordfører i sin siste periode og jeg varaordfører. Jeg har ikke tall på alle de timene vi har snakket politikk sammen. For det var alltid politikk det handlet om for Odd. Han ga meg gode råd. Odd elsket Bærum. Bærum var alt for ham. Han reagerte straks hvis noen ytret noe negativt om kommunen.

Les også

Odd Reinsfelt var en snorklipper og en brobygger

– Hadde så store og unike kunnskaper

– Odd hadde en veldig bredde politisk. Han sto på i mange store saker. Jeg har lyst å trekke frem det å få bygget kulturhuset i Sandvika, likeså at Sandvika skulle få bystatus. Han fikk på plass tunnelen under Bekkestua og bidro sterkt til utviklingen av Sandvika Vest med blant annet kjøpesenter og boliger. Odd var også så glad i frivillighet, lag og foreninger. Han hadde et unikt engasjement for enhver sak. Men han kunne også være streng. Ting skulle være på stell. Kommunen skulle ha gode tjenester, sier hun.

Krog forteller at få hadde så store og unike kunnskaper om Bærum som Reinsfelt.

– Han kjente hver krik og krok. Odd brukte da heller aldri manus i sine taler – han øste bare av sine erfaringer.

– Jeg spurte ham om hvilke kvaliteter det er viktig for en ordfører å ha. Da sa han: – Lisbeth du er glad i mennesker – og det handler om det. Odd betydde veldig mye for meg politisk, avslutter Krog.

– Var en bauta

– Odd Reinsfelt var en bauta i Bærums-politikken, sier Henrik Asheim, leder av Bærum Høyre.

– Jeg husker det første møtet med ham da jeg var liten og gikk på Jong barneskole – og Reinsfelt var der for å åpne et påbygg. Så møtte jeg ham igjen da jeg kom inn i kommunestyret i 2007, sier Asheim.

Han forteller at Reinsfelt var en effektiv og dreven politiker, men også et menneske som tok godt imot nykommere i politikken.

– Du følte deg sett av ham, sier Asheim.

Han mener Reinsfelt har betydd veldig mye for utviklingen av Bærum.

– Vi bør være veldig takknemlig for de utallige timene Odd Reinsfelt la ned for at Bærum skulle være et godt sted å bo. Han var brennende opptatt av Bærum – helt til det siste ringte han meg med saker han mente jeg burde ta opp, sier Asheim.