– Se så koselig!

Ettermiddagen er kjølig i det Gutten i Stikka og Følget står utenfor Bekkestuene Brasserie. Den lave småhusbebyggelsen er innbydende, der uteserveringen lokker med kveldssol og kaldt drikke. Men akkurat i dag skal det lille selskapet trekke innendørs. Fra bardisken innenfor døren lyser det to store smil.

– Velkommen! Bare sett dere ned hvor dere vil, sier den ene servitøren.

Lokalet er sparsommelig besøkt denne hverdagen. Et par bord er opptatt, men Følget velger et brunblankt bord ved et av vinduene.

– Dette blir spennende, jeg er skikkelig sulten. Tror jeg skal gå for et skikkelig kjøttstykke, sier Gutten i Stikka.

Menyen byr på både kjøtt og fisk av det eksklusive slaget. Prisen er deretter.

– 335 kroner for en hovedrett med and. Da bør de levere varene, sier Gutten i Stikka skeptisk.
Følget har allerede bestemt seg for smørstekt torsk med sauterte vårgrønnsaker, ovnsbakte småpoteter og blåskjell-safransaus. Gutten lar seg friste av lovnader om grillet entrecôte med aspargesbønner, tomatconfit og rødvin-timiansjy. På oppfordring anbefaler servitøren et glass Claudiio Rosso fra Italia.

– Jeg stoler på deg, sier Følget og lener seg tilbake.

De skinntrukne båsene på Bekkestuene skaper en intim atmosfære. Selv om bordene rundt begynner å fylles opp, sitter man allikevel alene. Takhøyden, rolig bakgrunnsmusikk og det duse fargevalget skaper den riktige stemningen for gjestene.

– Dette ser jo fantastisk ut, sier Følget og setter gaffelen i torskestykket sitt.

– Perfekt stekt, skikkelig krydret og sausen er helt fantastisk. Kremete og smakfull, den oser safran! Her er det også asparges i alle varianter: Vanlige, hvite og som bønner. Dette var helt perfekt.

MER MAT: Her kan du lese flere restaurantanmeldelser

Gutten i Stikka er like full av beundring.

– Entrecôten har en skikkelig grillsmak. Dessuten er den fettrik, mør og skikkelig saftig. Jeg har også fått en saus, eller en rødvinssjy, som er helt perfekt. Den er kokt inn og redusert, det har blitt en smaksbombe som passer optimalt til kjøttet, sier Gutten og tar en stor bit til.

– Menyen lovet potetterte, men her har kjøkkenet tydeligvis tatt en ny beslutning om å servere ovnsbakte poteter. Men det er greit, det.

Det lille selskapet smatter, nyter og smiler seg gjennom hovedretten.

– Jeg gleder meg allerede til desserten, sier Gutten i Stikka.

En bringebærcrumble og en sjokolademoussekake kommer raskt til bordet. Mange av komponentene er det samme, begge rettene ser ut til å ha de samme bærene og crumblestrø over seg.

– Denne sjokolademoussen kunne nok vært lettere, den både ser og kjennes veldig tung ut. Dessuten mangler de marinerte bærene smak av både portvin og stjerneanis som menyen lovet. Hadde jeg stått på kjøkkenet ville jeg tilført noe som kunne balansere den mørke sjokoladen og bærene. Litt is hadde gjort susen, sier Gutten.

Følget er mer fornøyd med sin bringebærcrumble.

– Veldig god. Den sprø crumbelen gir en ekstra dimensjon til bare is og bær. Dessuten er skogsbærcoulisen litt syrlig, det passer bra sammen med bringebærene og isen. Elsker den, sier Følget.

Så gjenstår bare kaffe og regning. Nesten 850 kroner for to hovedretter, to desserter, et glass vin og en mineralvann er i øverste sjikt. Menyen har også enkle retter til en billigere penge, men pasta og hamburger er for andre anledninger.

– Hovedrettene koster fra 249 til 335 kroner, det er ikke mange restauranter som er dyrere enn det. Nå spiste ikke vi det dyreste heller, men det skal ikke mye til før mange av oss synes det blir for drøyt. Nå leverer Bekkestuene god kvalitet, i alle fall på hovedrettene, så det er greit å betale såpass. Men ikke mer enn det, tenk hva en treretters og et par flasker vin vil koste, sier Gutten i Stikka.

– Men vi er fornøyd for denne gang?, spør Følget.

– Godt fornøyd.